Groenewegen blikt vooruit op nieuwe sprintkans: “Voel me een stuk beter”

vrijdag 12 juli 2019 om 11:57

Dylan Groenewegen krijgt vandaag weer een nieuwe kans op zijn eerste ritzege, als de renners koersen naar Chalon-sur-Saône. “Ik voel me al een stuk beter”, zo doelt de sprinter van Jumbo-Visma op zijn val in de openingsrit naar Brussel. “We moeten in de finale gewoon samenblijven”, zo vertelt hij voor de camera van WielerFlits.

De voortekenen zijn in ieder geval goed, aangezien hij vorig jaar ook de zevende etappe in de Tour wist te winnen. En toevallig werd die rit ook verreden op een vrijdag. “Ik heb er zin in. De stijfheid is al een beetje weg. Ik voel mijn schouder niet tijdens het fietsen, terwijl het met de heup ook wel goed gaat.”

Groenewegen hoopt in finishplaats Chalon-sur-Saône zijn eerste ritzege in deze Tour te boeken. “Ik zal in de finale in het wiel moeten zitten van Mike (Teunissen) en Wout (van Aert). Ik weet dat we heel veel power in de ploeg hebben. Het is zaak om goed samen te blijven”, zo vertelt de Nederlander.

Het belooft een hectische finale te worden, aangezien de laatste kilometers behoorlijk smal zijn. “De finale is vandaag wat bochtiger. Daarnaast zijn er meer wegversmallingen. Dat kan in ons voordeel zijn, aangezien het op smalle wegen makkelijker is om samen te blijven”, aldus Groenewegen.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.