Groenewegen: “Heerlijk om je eerste sprintkans gelijk te winnen”
Foto: LottoNL-Jumbo
vrijdag 5 februari 2016 om 20:49

Groenewegen: “Heerlijk om je eerste sprintkans gelijk te winnen”

Dylan Groenewegen zorgde vandaag met een ritzege in de Ronde van Valencia voor de eerste zege van LottoNL-Jumbo dit seizoen. De 22-jarige sprinter – die de voorbije winter de overstap maakte van Roompot Oranje Peloton – is verheugd met zijn goede start. “Het voelt heerlijk om in de eerste sprintkans van dit seizoen gelijk te winnen en het vertrouwen van de ploeg te verzilveren”, vertelt hij op de site van zijn ploeg.

Groenewegen slaagde erin topfavoriet Bouhanni te kloppen. “Ik werd goed afgezet en in de laatste 500 meter kwam ik in het wiel van Bouhanni terecht”, vervolgt Groenewegen. “Hij had op dat moment nog twee mannen voor zich rijden. Toen hij de sprint aanging, merkte ik dat ik er voorbij kon gaan, maar bleef toch nog hangen. Helemaal op het einde kwam ik er helemaal over en hoppa, de eerste zege voor mij en het team is binnen”, kijkt hij terug.

Ploegleider Merijn Zeeman geniet van het succes. “We zijn nu al een tijdje bezig met de sprinttrein en dat het nu zo loopt, is een mooi begin. We hebben op een gegeven moment het initiatief genomen en toen kwamen ook de andere ploegen mee op kop rijden. In de finale was het nog bijzonder hectisch maar in grote lijnen is het perfect gelopen. We kunnen nog veel leren en gaan nu evalueren en genieten.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2016 20:59
Ja super mooi! Hopen dat hij en Hofland allebei een mooie stap kunnen zetten dit jaar. Ik ben benieuwd!
5 februari 2016 21:21
Een leuke verrassing en hopelijk denkt Hofland, dat moet even recht zetten.
5 februari 2016 21:24
Inderdaad mooi, maar welke sprinttrein van LTJ was hier dan actief? DG werd perfect in het wiel van Bouhanni afgezet door Leezer, verder geen andere wagons gezien.
5 februari 2016 21:31
@Thijs E: door afwezigheid van de sprinttrein, die met Hofland mee is, hebben ze de trein van Bouhanni gebruikt. Kan de NS wat van leren, treinen van andere inzetten ;)
5 februari 2016 21:44
Haha Alto helemaal gelijk!! Een echte sprinter heeft de NS nog nooit gehad!!
5 februari 2016 21:58
Ze waren met 4 man, maar 2 man raakten de andere 2 kwijt net voor de 180 graden bocht. Als het Leezer was (kan ook van Winden zijn geweest naar mijn idee), dan gaan toch een groot deel van de credits van deze overwinning naar die man. Die zorgde er namelijk goed voor om net voor de bocht ruimte te maken zodat Dylan via de binnenkant kort kon aansnijden. Omdat hij zo mooi kort kon aansnijden plaatste hij zichzelf eigenlijk in het wiel van Bouhanni. Op dat moment kon de overgebleven LottoNL renner naast Groenewegen ook niet veel meer betekenen, en was het duidelijk dat hij in het best mogelijke wiel zat voor de sprint. Weinig op aan te merken, sprinten is vaak snel reageren en durven te kiezen. In dit geval de juiste keuze en goed gedaan.
5 februari 2016 22:18
Leezer was het. Die kan dat heel goed. Investering in de sprinttrein lijkt mij een goede keuze, nu al een overwinning is mooi voor het moraal. De meeste jongens trainen ook alweer op meer spiermassa om de juiste hoeveelheid kracht te kunnen ontwikkelen. Is de laatste jaren wel eens anders geweest.
5 februari 2016 23:30
Maar het leuke is, dat Bouhanni met sprinttrein het niet kon winnen van DG, die het nog zonder sprinttrein moet doen.;)
6 februari 2016 00:02
Eens met de analyse van Arry1337, Groenenwegen werd goed afgezet en die bocht was cruciaal. Mooi gedaan van Leezer/Van Winden. Ik heb de andere mannen ook in beeld gezien van de trein. Ze hielden hem goed voorin, en kozen vaak de goede rechterkant van de rotonde (achter de Sky leiding door o.a. Kyrienka).
6 februari 2016 00:31
Mooie overwinning en meteen bewezen dat hij hier thuishoort. Vond het vorig jaar al een groot talent en hij was goed bezig totdat hij door Debusscherre in de hekken werd gereden. Het wordt waarschijnlijk geen topper zoals Ewan dat in zich heeft, maar hij is zeker beter dan Markus en Van Asbroeck.
6 februari 2016 00:49
Inderdaad puik werk van de laatste man (Leezer). De trein zelf kwam volgens mij iets te vroeg, die waren op iets van 11 km (hoewel de koersinformatie er behoorlijk naast zat, dus het kan later geweest zijn) al aan kop te zien. Ze zakten later helemaal weg, maar in de finale zaten er ineens weer twee gele truitjes vooraan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.