Groenewegen: “Ik dacht even dat ik ging winnen”

maandag 16 mei 2016 om 10:02
Groenewegen: “Ik dacht even dat ik ging winnen”

Foto: Marcel Koch

Dylan Groenewegen eindigde zondag als derde in de openingsetappe van de Ronde van Californië. Hij leek op de overwinning af te stevenen, maar werd uiteindelijk nog gepasseerd door Peter Sagan en Wouter Wippert. De Nederlander concludeert op de website van LottoNL-Jumbo dat hij te vroeg aanging.

“Het lukte ons op kop te komen waar we dat hadden afgesproken”, begint Groenewegen zijn analyse. “Daarna waren we echter niet in staat om echt tot een lead-out te komen. In de laatste kilometer werden we aan de linker- en rechterkant gepasseerd. Met nog 350 meter te gaan, kreeg ik ruimte en ben ik aangegaan. Ik dacht even dat ik ging winnen, maar ik ging te vroeg met de tegenwind die er stond. De mannen hebben het uiteindelijk goed gedaan en ik ben tevreden met mijn sprint.”

Wippert tweede
Wouter Wippert had op meer gehoopt. “Het doel was om te winnen”, zegt op hij sociale media. “Het werd een tweede plek, weliswaar achter Sagan, maar dat is nog steeds frustrerend.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Borsje 16 mei 2016 om 11:30

Ik vond wel dat hij – te vroeg op kop – heel lang kon doortrekken.

lancethegreat4 16 mei 2016 om 11:37

Niet dus ! Peter is still “Peter the great” :-)

kelderfan 16 mei 2016 om 11:49

Het vervelende voor Groenewegen was, dat hij ingesloten raakte, nadat zijn trein de controle verloor. Hij zag toen gelukkig nog een gaatje en ging er vol voor en dat hij het niet kon volhouden tot de streep is dan jammer.

vanSpringel 16 mei 2016 om 12:17

Dylan zijn trein kwam veel te vroeg op.de rails.
Maar zoals voor de ronde door de ploegleiding werd verteld is deze wedstrijd bedoeld voor het testen van de sprinttrein…..huh?..half mei ?
Dan maakt Dylan het toch nog wel heel goed af durf ik te zeggen.

ivo001 16 mei 2016 om 12:43

Wippert on Saganth position.

peervaneynthoven 16 mei 2016 om 20:27

Die wint nog wel een etappe!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.