Groenewegen: “Ik denk dat ik nu tussen de wereldtop hoor”
foto: Sirotti
maandag 19 september 2016 om 18:21

Groenewegen: “Ik denk dat ik nu tussen de wereldtop hoor”

Dylan Groenewegen vloerde maandagmiddag aanwezige topsprinters als Peter Sagan, Marcel Kittel en Nacer Bouhanni in de eerste rit van de Eneco Tour. In Bolsward boekte de Nederlands kampioen zijn eerste WorldTour-zege in zijn carrière. “Dit is een hele mooie beloning voor de ploeg, waar we heel hard aan hebben gewerkt dit jaar”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

‘Perfecte lead-out was heel moeilijk’
In de hectische laatste kilometer was de 23-jarige Amsterdammer echter op zichzelf aangewezen. “Ik ben heel lang, heel goed uit de wind gehouden. Ik heb vandaag bijna geen energie hoeven te verspelen. Je weet dat het vandaag heel moeilijk is om een perfecte lead-out te doen. Ik denk dat geen enkele ploeg daartoe in staat was. […] Op een gegeven moment kwam ik in een treintje van Orica-BikeExchange. Daarna kwam Giacomo Nizzolo voorbij en pik ik aan. Toen ging ik aan en kwam niemand er meer overheen. Heel even zag ik in mijn ooghoek Sagan nog opkomen, maar die bleef hangen. Gaaf gevoel! […] Er werd steeds gezegd: ‘Je hebt nog geen WorldTour-zege’. Die hebben we nu wel. Dus ik denk dat ik nu wel tussen de wereldtop hoor.”


[poll id=”318″]


Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
47 Reacties
Sorteer op:
19 september 2016 18:30
Tgoh ja, hangt er natuurlijk vanaf hoe je de term wereldtop interpreteert. In mijn ogen is de wereldtop iemand waarvan je bij het ingaan van een ronde verwacht dat hij een rit wint en als hij dat niet doet teleurgesteld heeft. Dat is Groenewegen nog net niet, ben er wel van overtuigd dat hij dat wordt. Als je iets breder gaat kijken dan hoort hij er natuurlijk wel bij.
19 september 2016 18:33
Onmogelijk te zeggen daar 'wereldtop' zoals bekend een enorm rekbaar en vermoeiend begrip is. Ik vind al zijn (zeer diverse) gewonnen sprints dit jaar mooi als geheel en deze nou niet per se zo veel beter dan al die anderen omdat het 'WT' is en het 'deelnemersveld' zo van tjongejonge is. Gewoon lekker elke sprint opnieuw proberen met lef te winnen ipv met je status bezig te zijn zou ik zeggen, daar zijn beteren voor :)
19 september 2016 18:35
Dit was misschien zijn laatste overwinning in de Nederlandse kampioenstrui denk ik. Deze ronde zal hij wel uitrijden in een van de leiderstruien en in Qatar pakt hij de regenboogtrui. Mooie overwinning en een voorlopig waardig afscheid van de Nederlandse driekleur, die hij zeker nog wel eens zal gaan dragen de komende jaren.
19 september 2016 18:46
Sorry hoor, maar dit vind ik echt onzin. Hij heeft een goed jaar gehad, maar dat maakt je geen wereldtop. Wereldtop ben je als je je op de belangrijke afspraken kan onderscheiden en dat heeft hij nog geen een keer gedaan.
19 september 2016 18:51
Hij heeft de wereldtop verslagen, dus vandaag mag hij zich wereldtop noemen. Over een heel seizoen nog niet nee.
19 september 2016 18:56
Hij hoort er tussen zegt hij. Niet dat hij een gevestigde wereldtopper isl als cavendish/kittel/greipel..
Goede houding, overtuiging,zelfvertrouwen en realisme.
Deze jongen is jong,onbevangen en gaat ons zeker de komende jaren plezier bezorgen in de sprints.
19 september 2016 19:00
Hij zit in een grote groep achter Cav en Kittel. (greipel)
19 september 2016 19:00
Wel even goed om niet alleen op de kop af te gaan. Vraag: "Je klopt ook alle topsprinters die hier aanwezig zijn, hoor jij daar vanaf nu ook bij?". En dan beantwoordt hij dat met enige omhaal van woorden bevestigend. Nergens zegt hij letterlijk "ik denk dat ik nu tussen de wereldtop hoor". Dat de kop tussen aanhalingstekens staat suggereert dat wel een beetje.
19 september 2016 19:04
Hij verslaat gewoon de wereldtop in de sprint, enig minpuntje voor hem is dat hij het net in de meest waardeloze wedstrijd doet waar de gehele wereldtop aanwezig is.
19 september 2016 19:09
Ook deze, meest waardeloze, wedstrijd wil iedere topsprinter winnen
19 september 2016 19:19
Wat een ontzettende NON discussie!
19 september 2016 19:50
Voor degenen, die het misschien even vergeten zijn: de beste sprinter ter wereld , Cavendish, ontbreekt hier deze week!
19 september 2016 19:58
Waarom zou dit een non-discussie zijn? Ik ben het namelijk ook niet eens met zijn stelling (als hij het al gezegd heeft) dat hij nu bij de wereldtop hoort. Ik wil ze geen eten geven, diegenen die ooit de wereldtop op een goeie dag hebben geklopt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat Groenewegen vermoedelijk wel ooit tot die wereldtop zal behoren...
19 september 2016 20:05
Helemaal top, die gast wordt steeds beter. Wel jammer dat Danny niet mee kon sprinten, die had ik graag in actie gezien.
19 september 2016 20:24
Wereldtop.....Met grote interesse de Tour gevolgd meneertje Groenewegen. Daar had je na een vergelijkbare sprint zacht mogen fluisteren "misschien heb ik wel iets meer dan talent alléén". Knappe prestatie vandaag, maar zéker niet "wereldtop". Overigens je treintje loopt iets soepeler dan afgelopen zomer. Boemeltrein ingeruild voor een trein model 'Hondekop'?
19 september 2016 20:34
Ik vond het hoe dan ook indrukwekkend hoe hij deze (lange) sprint heeft gereden. Wetend dat ie ook oplopende finishes aankan(bijv. Tour of Britain) maakt in mijn ogen dat hij aanklopt bij de wereldtop.
19 september 2016 20:45
Dylan is een wereldtopper in wording.
Mooie overwinning vandaag.
19 september 2016 20:48
Totaal nog geen wereldtopper. Kan hij een wereldtopper worden in de toekomst? Ja. Maar een zekerheid is het ook weer niet.
19 september 2016 20:58
Hij legt er toch wat flinke namen op vandaag, maar goed wie bepaalt of je bij de wereldtop hoort? De kenners die langs de weg staan waarschijnlijk... ;)
19 september 2016 21:00
mooie overwinning voor hem in dit veld, erg knap gesprint.
outsider voor het wk want die is pas over een maandje. de grote kanonnen zullen er wel naar toe werken dus er moet zeker nog wel een paar procent bij om kans te maken en ik moet nog zien of hij al taai genoeg (komt met de jaren) is om na die afstand daar in die kokende zandbak er nog een fatsoenlijke sprint uit kan persen
19 september 2016 21:03
Tja wanneer hoor je bij de wereldtop? Hij legt er hier wel een aantal gerenommeerde sprinters op. Hoe vaak moet je dat doen om tot de wereldtop te horen? Of moet je dat eerst in de Tour kunnen doen? Een strakke definitie kan eigenlijk niemand geven. Sprinten blijft altijd moeilijk. Soms kom je met al je klasse niet eens aan sprinten toe, zie maar hoe Greipel vandaag er niet aan te pas kwam. Laten we het er maar op houden dat Groenewegen een geweldige progressie maakt dit jaar en al knappe sprints heeft laten zien. Dat doet hopen op nog meer moois in de toekomst.
19 september 2016 21:06
Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar wel een hete herfst
19 september 2016 21:13
Hij hoort wel bij de 10 beste sprinters dus ja dan kun je dat zien als wereldtop maar hij moet nog stappen maken om een veelwinnaar op WT te worden.
En die stap maken is toch wel de meest lastige stap.
19 september 2016 21:19
Laten ze blij zijn met deze mooie overwinning. Maar blijf aub met de schoenen op de vloer. Aan het einde van de week weten we meer. Dit is Enecotour en geen Tour de France. Voor het WK is de echte wereldtop scherper als vandaag en sluiten er nog een paar extra namen aan. Zou wel heel mooi zijn als het Dylan daar ook lukt.
19 september 2016 21:32
Geachte wielerflitsmeneer, U weet dat een citaat staat voor iets wat letterlijk is gezegd?

Gadverdamme wat een stemmingsmakerij hier.

Neemt niet weg dat Groenewegen wel een lekker rennertje is, die zelf ook wel inziet dat hij er nog niet is, maar als één van de weinige wel de ballen heeft om er écht voor te gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.