Groenewegen: “Ik was niet goed genoeg op het moment dat ik mee moest”

zondag 26 februari 2017 om 17:38
Groenewegen: “Ik was niet goed genoeg op het moment dat ik mee moest”

foto: Marcel Koch

Dylan Groenewegen reed in Kuurne-Brussel-Kuurne met LottoNL-Jumbo achter de feiten toen op de Oude Kwaremont een favorietengroep wegreed. De Nederlandse ploeg miste de slag. “We weten dat ik niet met Sagan mee ga rijden, dat weten we van tevoren”, zegt hij na afloop tegen WielerFlits.

“Om mee te springen hebben we iemand als Lars Boom, maar die had nog last van zijn val”, zegt de Nederlands kampioen. “Dan wordt het lastig en hebben we niemand die met hen mee kan. Daarachter hebben we heel hard gewerkt. We kregen niet genoeg steun, later wel, maar we kwamen net iets te kort.”

Groenwegen kwam uiteindelijk als achttiende over de finish.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

16 Reacties

TykkeThor 26 februari 2017 om 17:44

Geen schande. Mist (nog) de kracht en inhoud om met de besten mee te komen op zo’n helling. Heeft het helemaal niet verkeerd gedaan zo voor zijn eerste openingsweekend.

Wheely 26 februari 2017 om 17:45

Klasse geprobeerd gozer! Die overwinning komt er wel.

Mooi nog een stukje van NOS gepikt WF. #magdat?

Myridley 26 februari 2017 om 17:46

Bouwen op Boom is bouwen op drijfzand

vlek 26 februari 2017 om 17:54

Leerzaam eerste volledige openingsweekend voor Groenewegen. Gisteren getoond dat hij in de toekomst misschien ook in dat soort wedstrijden een serieuze rol kan spelen in de finales, vandaag in een koers die hem beter moet liggen mogelijk de tol betaalt van die ontdekking. Hoewel hij ook zonder zaterdag in de benen waarschijnlijk niet mee had gezeten.

schipperaar 26 februari 2017 om 18:08

Om mee te sprinten in in zulke hobbelkoersen zal ie nog aan scherpte moeten winnen om ook op de hellingen vlot mee te kunnen, of Boom zonder kleerscheuren wel had meegesprongen blijft de vraag maar op een paard wedden blijft dubieus.

klootje kriekeljon 26 februari 2017 om 18:19

Geef het nog een paar jaar en doet Dylan mee voor de mooiste knikkers, zeker in deze koers. Topventje.

Wel weer een drol van een analyse van Verhoeven zeg. Als je Kuurne kunt winnen dan ook de Omloop? Wat een onzin. En dan over Hofland beginnen als respons op Maxim zijn vraag. Man man.

john 26 februari 2017 om 18:23

Och dit zullen we nog wel vaker horen dit seizoen

schipperaar 26 februari 2017 om 18:29

@kk
In de tour vorig jaar maakte hij een enorme progressie, kwam zelfs eerder binnen dan Tendam in bergritten, hoe langer succes uitblijft hoe moeilijker het wordt, gewoon dit jaar door stoten en niet alleen op dat eindspurtje.

miguelon 26 februari 2017 om 19:33

Op dit moment lijkt hij me een type Debusschere te worden, al heeft hij meer snelheid. Maar zijn probleem in de klassiekers zal zijn dat in de eerste jaren Vanmarcke, Van Avermaet , Sagan hem er nagenoeg overal (op de kasseien, op een helling, op een windstuk) kunnen afrijden. En als binnen een jaar of 3 GVA verdwijnt en Vanmarcke en Sagan nog steeds slechts prille dertigers zijn, dan komen Stuyven, Benoot, Naesen, Theuns en zelfs Küng erbij die hem er glad kunnen afkletsen (als ze dat niet al niet kunnen).
De omstandigheden zullen goed moeten meezitten : Kuurne was uiteraard een mogelijkheid, DDV komt eraan en dan is er nog Gent-Wevelgem en de Scheldeprijs, in de andere klassiekers zie ik hem in de toekomst niet meekunnen…

TykkeThor 26 februari 2017 om 19:37

Zijn primaire focus zal toch altijd de pure sprint blijven. Als hij op de keien leuk mee kan doen à la Greipel is dat natuurlijk leuk meegenomen.

Japsie 26 februari 2017 om 20:37

Die Verhoeven kan twee dingen goed, het eerste is open deuren intrappen en het tweede is onzin verkopen.

schipperaar 26 februari 2017 om 21:14

Beste Dylan,
In La Roche ligt een leuk klimmetje richting Bastogne, slechts 4km en heerlijk draaien en keren aan zoon 5%, pak dat ding 10 keer, om en om van klein naar groot voorblad en je kan meedoen in Lbl, de tijd dringt want dat variabele 3 jaren plan van ltj wordt elk jaar weer vooruit geschoven.
Desnoods regel ik een heerlijke koffietafel halverwege met Ardense vlaai en sandwich.
Gewoon omdat ik denk dat je net als Sagan meer kan dan 5/6 uur op een sprint wachten die dan ook nog vaak uitblijft of op een teleurstelling uitloopt.

Wheely 26 februari 2017 om 23:03

Als je uiteindelijk de uitslag leest dan lijkt er toch best wel wat mogelijk. Dylan is de eerste Nederlander op de 18e plek, op 13 seconden van Sagan.

Jacco van Stierop 26 februari 2017 om 23:27

Groenewegen heeft geeneens zo slecht gereden dit weekend vind ik. Geeft toe dat hij vooralsnog tekort komt op beslissende klimmetjes en dat onder ogen zien is al heel wat. Of hij daadwerkelijk een rol van betekenis kan spelen in de toekomst in dit soort koersen moet worden afgewacht, wel heeft hij de juiste fysiek ervoor en tussen de oren zit het ook niet verkeerd.

@schipperaar
Bedoel je de Mur de Maboge? Is wel zwaarder dan die 5% in mijn herinnering. Weldadig rustig, dat zeker. Nee, gewoon 10 x rondje Oude Kwaremont; denk dat Dylan meer te zoeken heeft in Vlaanderen dan in de Ardennen.

schipperaar 27 februari 2017 om 04:33

@jacco
Klimmen en sprinten kan best samen gaan, de laatste km sprinten bergop is ook voor hem weggelegd en een goeie vlaai doet wonderen. Reed hem zelf op de 53/18, niet geschoten….,

Henk 28 februari 2017 om 12:27

Verder in de toekomst heel misschien geschikt voor Parijs Roubaix en evt. Miklaan San Remo.
Een beetje als Degenkolb. De vlaamse en Waalse beklimmingen zie ik in ieder geval niet gebeuren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.