Groenewegen na tiende plaats: “Het wordt stilaan tijd voor goede uitslagen”

zondag 6 juni 2021 om 18:56
Groenewegen na tiende plaats: “Het wordt stilaan tijd voor goede uitslagen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen moest in de Elfstedenronde genoegen nemen met een tiende plaats. De sprintkopman van Jumbo-Visma raakte in de finale zijn trein kwijt, waardoor hij niet meedeed om de overwinning. “Hopelijk gaat dat de volgende keer beter. Nu wordt het stilaan tijd voor goede uitslagen”, vindt hij.

“Het gevoel was heel goed, maar ik heb nu liever een slecht gevoel en dat we hier vandaag winnen, dan een goed gevoel en dit resultaat. Jammer dat we elkaar kwijtraakten in de diepe finale”, vertelt Groenewegen na afloop van de sprintkoers in Brugge. “Dit gevoel moet ik vast zien te houden, dan gaan de resultaten ook wel volgen.”

Afrekenen
Ploegleider Jan Boven is ook kritisch. “Een uitslag zegt niet alles, maar uiteindelijk hadden we bij een massasprint het uitgangspunt om deze met Dylan te winnen. Dat is helaas niet gelukt”, geeft Boven aan. “Een sprintwedstrijd draait om de sprint, en die ging niet zoals wij wilden. Daar word je op afgerekend.”

“We zaten tot het oprijden van de laatste kasseienstrook in een heel goede positie. Finn (Fisher-Black van de opleidingsploeg, red.) heeft daar berewerk geleverd op kop en iedereen was scherp. Uiteindelijk zaten we in de laatste rondes toen de koers explodeerde met alle vijf man mee. Dat was knap. De ploeg heeft heel de dag laten zien dat ze op de belangrijke punten goed gepositioneerd zaten”, aldus de ploegleider van dienst.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair