Groenewegen na vijfde plaats: “Ik wil hier terugkomen om te winnen”
Foto: Marcel Koch (archief)
donderdag 23 maart 2017 om 08:15

Groenewegen na vijfde plaats: “Ik wil hier terugkomen om te winnen”

Dylan Groenewegen zag gisteren tijdens Dwars door Vlaanderen een alerte wedstrijd beloond met een ereplaats. Hij won in Waregem de sprint van de achtervolgers, wat hem de vijfde plek opleverde. “Jammer dat het niet een sprint voor de overwinning was, maar het is een goed teken dat ik er de hele wedstrijd bij zat”, zegt hij op de site van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

Groenewegen was alert toen op tachtig kilometer van het einde een grote groep zich losmaakte van de rest. “Het was een goede keuze om mee te gaan. Ik heb mijn beurten goed gedaan, maar merkte wel dat de mannen van Quick Step erg sterk waren dus dan moeten zij de koers dragen. Je weet dat de groep niet volledig naar de streep rijdt en op de Paterberg reden er vier weg. De vier waren de sterkste vandaag.”

Hij ziet zijn vorm groeien. “Ik voel mij een stuk beter dan in Het Nieuwsblad en ik kwam relatief goed over de klimmetjes. In de finale voelde ik mij nog verrassend fris. Met een vijfde plek mag ik blij zijn, maar ik hoop hier terug te komen om voor de overwinning mee te doen.”

Gent-Wevelgem wordt aanstaande zondag zijn volgende wedstrijd. E3 Harelbeke slaat hij vrijdag over.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2017 08:20
Top man
23 maart 2017 08:31
Die Vlaamse wegen liggen hem wel, lijkt er ook wel plezier in te hebben als er echt gekoerst wordt. Op naar Gent Wevelgem!
23 maart 2017 08:49
Van alle Vlaamse wedstrijden denk ik dat Gent Wevelgem hem het beste zal moeten liggen.
Desondanks hoop ik ook voor GW op en scenario met een paar man vooruit die er vol voor strijden zoals in DDV, ipv een wedstrijde met een pelotonsprint.
23 maart 2017 09:21
Ik zie Groenewegen op termijn ook wel goed rijden in Parijs-Roubaix.
23 maart 2017 09:28
Goede instelling, leuke renner
23 maart 2017 09:44
DdV en KBK lijken me vooralsnog de koersen waar hij het van moet hebben met zijn jeugd, als hij GW en PR naar behoren finisht vind ik dat al best knap en al helemaal wanneer het harde koersen zijn. Gisteren was een onderhoudende doch niet al te harde koers.
23 maart 2017 10:01
@Jungle Man

Het parcours van GW is aardig anders dit jaar. Volgens mij wordt dat geen sprinterskoers meer.
23 maart 2017 10:46
Een type Jan Raas...!?
23 maart 2017 12:21
Ik had dit niet van hem verwacht. Ik wist dat het erin zat, maar hier 5de worden voor een sprinter is toch echt knap. Dacht dat juist inhoud zijn probleem was, maar hij bewijst hier toch wel tegendeel. Nu kan TLJ hem in meer wedstrijden uitspelen en hij moet misschien iets aanvallender gaan rijden ipv alleen maar voor massasprint.
23 maart 2017 13:40
Groenewegen wordt elk jaar sterker. Reed vorig jaar ook erg goed in een zware editie van de GP Samyn. Denk dat hij op den duur misschien wel een type Degenkolb kan worden en ook zeker koersen als Roubaix op zijn naam schrijven
23 maart 2017 17:38
Had ie maar wat steun van zijn kopman gehad maar met nog wat meer inhoud kan ie de Paterberg ook de baas, is tenslotte maar een paar honderd meter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.