Groenewegen na zege in De Panne: “Mooi dat ik de ploeg vandaag kon belonen”
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2019 om 16:58

Groenewegen na zege in De Panne: “Mooi dat ik de ploeg vandaag kon belonen”

Dylan Groenewegen leek vanmiddag in de finale van Driedaagse Brugge-De Panne niet mee te kunnen spelen om de overwinning. De sprinter van Jumbo-Visma slaagde er met een machtige krachtinspanning echter alsnog in om zijn ploeg een nieuwe zege te bezorgen.

“In de eerste vijftien kilometer zat ik al achter een valpartij. Toen wist ik dat het een zware job ging worden om voorin te komen”, begon hij zijn reactie in het flashinterview na afloop. “Maar de ploeg wachtte mij perfect op en reed me daarna weer naar voren. Daarna was het heel moeilijk om goed samen te blijven, maar voor de laatste bocht lukte dat goed. De laatste bocht was al de eerste sprint. Het werd een beetje drummen. Op het einde kwam ik goed eruit en kon ik winnen”, analyseert Groenewegen.

Groenewegen liet topsprinters als Fernando Gaviria en Elia Viviani achter zich. “Dat zijn zeker hele sterke renners. Ik heb dit jaar nog niet vaak tegen ze gereden en ben heel erg blij met mijn overwinning. Heel mooi dat ik de ploeg vandaag kon belonen.”

Hij is blij dat hij zijn programma heeft omgegooid. “Wanneer ik de eerste twee ritten in Catalonië zie, heb ik niet heel veel gemist”, grapt hij. “Ik ben blij dat ik Milaan-San Remo heb kunnen rijden en veel heb kunnen leren. Vandaag wilden we meedoen voor de overwinning en dat hebben we goed gedaan.”

Gent-Wevelgem wordt zijn volgende doel. “Deze wedstrijd was nog iets makkelijker dan Gent-Wevelgem. Dat wordt een zware wedstrijd voor mij. Ik ga vooral om te leren. Wellicht kan ik iets betekenen voor mijn ploeg. Ik ga mijn best doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.