Groenewegen: “Naesen is een goede renner, maar een slechte verliezer”
foto: Sirotti
maandag 3 oktober 2016 om 08:00

Groenewegen: “Naesen is een goede renner, maar een slechte verliezer”

Oliver Naesen had na afloop geen goed woord over voor de sprint van Nederlands kampioen Dylan Groenewegen in de Tour de l’Eurométropole. “Vandaag heb ik gewonnen en heb ik er zelf voor gereden. Daarmee is alles gezegd”, reageert Groenewegen op zondagavond tegenover WielerFlits.

Groenewegen dient Naesen van repliek
Na afloop kreeg de 23-jarige Amsterdammer veel kritiek over zich heen van voornamelijk Belgische collega’s. Naesen noemde Groenewegen ‘achterlijk’ en ‘debiel’. “Wat Naesen zegt moet hij weten. Het is een goede renner, maar een slechte verliezer. In mijn ogen doe ik niets fout. Het blok op de finishlijn is gevaarlijker. Ik geniet meer van deze overwinning en van mijn seizoen, dan dat ik me iets aantrek van de kritiek.”

‘Ik luister liever naar mensen die het een mooie zege vonden’
Groenewegen kan dus weinig met de kritiek die onder meer Tom Boonen, Jasper Stuyven en Rik Verbrugghe uitten aan het adres van de sprinter. “Meningen van anderen heb je toch altijd. Dat doet me niet zo veel. Er zijn genoeg mensen die het wel een prachtige zege vinden. Ik luister liever naar die personen. Ik ga in ieder geval vol vertrouwen naar het WK in Qatar.” Onze landgenoot stapt aankomende dinsdag in het vliegtuig naar Doha.

Afwijken van lijn
De renner van LottoNL-Jumbo week tijdens de eindsprint in de Belgische eendagskoers van zijn lijn, maar volgens de jury was dat niet genoeg om Groenewegen te diskwalificeren. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Jens Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren”, liet hij al weten in het persbericht van de Nederlandse WorldTour-formatie.

RIDE Magazine
83 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2016 00:24
Het is simpel. Beiden zijn hier slechte verliezers. En als Naesen tegen die betonblok geknald was dan had ook de organisatie een groot probleem. En dan ging Groenewegen ook een DSQ krijgen. Zo gaat dat nu eenmaal in de wielersport. Er wordt maar gehandeld als het te laat is. En de renners zijn daar ook de schuld van. Eerst klagen op anderen, maar als ze zelf in de fout zijn, doen alsof hun neus bloedt.
3 oktober 2016 00:33
Stoere sprint, wereld klasse.
Maar Groenewegen wereld kampioen (?) ik gun het hem wel, maar ja.
3 oktober 2016 00:35
Wat een gemiep hier zeg. De jury beslist dat Groenewegen niets fout heeft gedaan en dus is hij de winnaar.
Verder is dit een correcte reactie van Groenewegen en ik snap echt niet dat mensen dit arrogant vinden. Groenewegen geeft precies aan wat er gebeurd is en dat klopt feitelijk ook gewoon. Als je dan in ogenschouw neemt dat hij achterlijk en debiel wordt genoemd is dit een zeer nette reactie. Mensen zouden hun onderbuik eens wat vaker uit moeten zetten.
Ik ben trouwens benieuwd of de UCI nog wat gaat doen met de reactie van Naesen. Naesen noemt hier indirect de jury achterlijk en debiel. In b.v. het voetbal zou dat een schorsing van een paar wedstrijden opleveren.
Edit: het wordt steeds gekker, nou krijgt Groenewegen ook al de schuld van dat betonblok en de goot...
3 oktober 2016 00:37
Vanwege het gedoe in de media heb ik de sprint maar even gekeken via YouTube, maar volgens mij is dit geen bijzonder unfaire of laat staan gevaarlijke sprint van Groenewegen. Zulke sprints die je zo vaak. Aan het einde wordt de situatie nog wel iets gevaarlijk, maar dat is omdat de organisatie heeft nagelaten de hekken voor die rare goot te zetten waardoor de zijkant van de weg nu ineens niet fatsoenlijk te berijden is.
3 oktober 2016 06:10
Is er iemand die het gedrag van Naessen goedkeurt? Zelden zo'n reactie meegemaakt. Voor mij is Naessen hiermee gedegradeerd tot de meest onsympathieke renner van het hele peloton.
Dat de jury Groenewegen niet straft, valt Groenewegen zelf niet aan te rekenen.
3 oktober 2016 06:49
Overigens erg mooi om nu een site als Cyclingnews te openen en daar twee keer het rood wit blauw te zien zegevieren. Groenewegen en vd Poel. Vind ik stiekem toch best wel een mooi gezicht!
3 oktober 2016 06:51
Voor mij sprak het gezicht van Groenewegen na de finish boekdelen. Hij wist dat hij iets gedaan had dat niet kosjer is.
De reactie van Naesen gaat erover, maar dit is toch ook flauw hoor.
3 oktober 2016 07:31
@tokstar

Een spurter die zoals Groenewegen langzaamaan naar links gaat om bij wijze van spreken daarmee de deur dicht te doen, zal wel weten dat hij daarmee de grens opzoekt. Net voldoende ruimte laten voor iemand die kan sturen en net te weinig ruimte voor iemand die schrik heeft. Hij zal ook wel beseffen dat je daarmee op het randje handelt en dus overgeleverd bent aan het oordeel van de jury. Als de jury dan besist dat je toch wint, dan heb je inderdaad volgens het reglement niks fout gedaan. Dat anderen daar een andere mening over hebben, kan zo zijn maar dat zij zo. Als iemand 10km lang in het wiel blijft hangen van zijn medevluchter en dan wel de spurt wint, dan doet die renner reglementair niks fout, al zullen er velen zijn die hem dan geen terechte winnaar vinden. Wielrennen is wat dat betreft daarom vaak net weer verrassend of onvoorspelbaar.
3 oktober 2016 07:38
Wat ook niet vergeten moet worden is dat Naesen geen sprinter is. Het gat wat Groenewegen liet was klein, maar wel groot genoeg voor een Cavendish/Bouhanni/andere lefgozer. Niet groot genoeg voor een Vlaamse hardrijder. Dat even los van de staat van het wegdek en plaats van dat blok op de lijn, dat is natuurlijk hoe dan ook ridicuul.
3 oktober 2016 07:50
Sprint niet honderd procent clean. Reactie Naesen is vooral emoties. Het waait wel over.
3 oktober 2016 08:26
https://twitter.com/CyclingHubTV/status/782603824892706816

Dit zegt alles.
3 oktober 2016 08:42
Laat Groenewegen zich eindelijk eens niet van zijn plek zetten is hij gelijk een debiel.
De jury heeft besloten en wat er ook gezegd wordt Groenewegen heeft gewonnen. Top!
3 oktober 2016 08:53
Flauwe & arrogante reactie van Dylan
3 oktober 2016 08:55
Al die mensen die nu roepen dat "de jury heeft besloten" graag ook de volgende keer op die manier reageren als de jury eens wat besluit waar je het niet mee eens bent. Dank u.

Er komt vroeg of laat een moment dat Groenewegen de andere kant mee gaat maken en dan zal blijken of hij dan net zo reageert als nu. Ik gok alvast van niet. De meeste mensen hebben nogal de neiging om vanuit zichzelf te redeneren en zeker topsporters.
3 oktober 2016 08:59
@Kingstown
Die andere kant heb je gemist, vorig jaar? Koolskamp? Toen ging er ook een 'deb' uit zijn snelkookpan, om vervolgens schoorvoetend op zijn schreden terug te keren.
3 oktober 2016 08:59
Mooie reactie. Geen woorden aan vuil maken verder.
3 oktober 2016 09:19
Van bovenaf lijkt het mee te vallen. Van vooraf lijkt het wel een dubieus. Dat betonblok is gekker.
3 oktober 2016 09:21
De jury heeft geoordeeld en daarmee is allesgezegd
3 oktober 2016 09:24
Naessen wordt duidelijk gehinderd, maar Groenewegen doet het niet opzettelijk is mijn indruk. Moeilijk voor de jury, lijkt me zo. Ik denk dat Naessen slimmer had moeten sprinten en wat meer tegen Groenewegen aan had moeten gaan hangen.
Hoe dan ook, die betonnen voeten van de hekken langs de kant maakten het levensgevaarlijk.
3 oktober 2016 09:28
Tja als je bijnaam in het peloton de bowlingbal is, dan zou een beetje zelfreflectie wel mooi zijn. Voor je het weet ben je Bouhanni II.

Dat gezegd zijnde, Naesen zijn reactie is er ook ver over. Iemand achterlijk en debiel noemen, doe je gewoon niet (zelf niet in het heetst van de strijd).

Jury heeft de situatie beoordeeld en is niet overgegaan tot diskwalificatie dus case closed. Lijkt me trouwens terecht, was een beetje een samenloop van omstandigheden : Naesen die had moeten winnen uit de vlucht, Groenewegen die een beetje aan de wandel gaat en de slechte inrichting van de finishstrook waardoor Naesen capriolen moet maken om recht te blijven (wtf staat dat betonblok daar te doen)
3 oktober 2016 10:05
@Kingstown - 3 oktober 2016 om 08:55
Veel reacties waarbij aangeven wordt dat Groenewegen gediskwalificeerd had moeten worden, maar waar verwezen wordt naar de beslissing van de jury.
Je leest dus slecht en selectief!
Overigens verandert de mening van "jan en alleman" niets aan de zaak, dit is het oordeel en daar moet je het mee doen!
3 oktober 2016 10:39
Is er eigenlijk al een reactie van de organisatie? Die is tenslotte verantwoordelijk voor die achterlijke situatie vlak voor en op de meet. Dus als er nou iemand is die excuses zou moeten aanbieden.....
3 oktober 2016 10:55
Hoe vaak zie je zulke sprints.. de ene keer word er ingegrepen en de andere keer niet! Om em nou een debiel en achterlijk te noemen?is elke top sprinter dan debiel en achterlijk tegelijk? Slechte verliezer inderdaad. Groenewegen valt niets te verwijten.. als je het al debiel en achterlijk vind dan moet je de mensen van de jury dat toe roepen. Boonen en de rest moet je je 0.000 van aantrekken, zijn niets meer!
3 oktober 2016 11:08
'Is elke top sprinter dan debiel en achterlijk tegelijk?'

Absoluut
3 oktober 2016 11:27
De bowlingbal? Vind ik wel een vette bijnaam eigenlijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.