Groenewegen: “Naesen is een goede renner, maar een slechte verliezer”
foto: Sirotti
maandag 3 oktober 2016 om 08:00

Groenewegen: “Naesen is een goede renner, maar een slechte verliezer”

Oliver Naesen had na afloop geen goed woord over voor de sprint van Nederlands kampioen Dylan Groenewegen in de Tour de l’Eurométropole. “Vandaag heb ik gewonnen en heb ik er zelf voor gereden. Daarmee is alles gezegd”, reageert Groenewegen op zondagavond tegenover WielerFlits.

Groenewegen dient Naesen van repliek
Na afloop kreeg de 23-jarige Amsterdammer veel kritiek over zich heen van voornamelijk Belgische collega’s. Naesen noemde Groenewegen ‘achterlijk’ en ‘debiel’. “Wat Naesen zegt moet hij weten. Het is een goede renner, maar een slechte verliezer. In mijn ogen doe ik niets fout. Het blok op de finishlijn is gevaarlijker. Ik geniet meer van deze overwinning en van mijn seizoen, dan dat ik me iets aantrek van de kritiek.”

‘Ik luister liever naar mensen die het een mooie zege vonden’
Groenewegen kan dus weinig met de kritiek die onder meer Tom Boonen, Jasper Stuyven en Rik Verbrugghe uitten aan het adres van de sprinter. “Meningen van anderen heb je toch altijd. Dat doet me niet zo veel. Er zijn genoeg mensen die het wel een prachtige zege vinden. Ik luister liever naar die personen. Ik ga in ieder geval vol vertrouwen naar het WK in Qatar.” Onze landgenoot stapt aankomende dinsdag in het vliegtuig naar Doha.

Afwijken van lijn
De renner van LottoNL-Jumbo week tijdens de eindsprint in de Belgische eendagskoers van zijn lijn, maar volgens de jury was dat niet genoeg om Groenewegen te diskwalificeren. “Ik moest eerst om de kopgroep heen en daarna nog Jens Debusschere voorbij. Ik week zeker uit naar links, maar ik liet genoeg ruimte om te kunnen passeren”, liet hij al weten in het persbericht van de Nederlandse WorldTour-formatie.

RIDE Magazine
83 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2016 17:43
Wat een deb.
3 oktober 2016 18:24
Ik vind dat de jury alsnog Naesen een straf moet opleggen.
Want zijn gedrag na de Finisch was onbeschoft door zijn met zijn voorwiel
tegen het achterwiel van Grienewegen sloeg.
Naesen had ik hoog in het vaandel staan maar na deze uitspraken is het een
aco.
3 oktober 2016 18:29
@velemonatis je hebt gelijk met de uitspraak van Boonen hebben we niets.
Boonen moet al veel zeggen, want die werd toch erg te "kak" gezet door de
2 lotto's.
Van Boonen hoeven we dan ook niet veel te verwachten op de WK.
3 oktober 2016 18:29
'Want zijn gedrag na de Finisch was onbeschoft door zijn met zijn voorwiel tegen het achterwiel van Grienewegen sloeg'

Gossie ja, ik hoop dat Jumbo alle psychologische kennis in huis heeft om hem over deze schokkende ervaring heen te helpen.
3 oktober 2016 18:40
De reactie van Groenewegen na de finish was die van een betrapte, die weet dat ie fout was. Kijk de beelden nog maar eens na. Verder sluit ik me volledig aan bij @ r 525
4 oktober 2016 19:06
Waardeloze organisatie met die laatste 100m en dat betonblok. Waardeloze reactie van Naesen , waardeloze reactie van Boonen en co.
5 oktober 2016 10:52
@Tendam: what the hell... het gaat hier helemaal niet over Debusschere en het voorval waar je naar verwijst heb ik niet gezien dus ga ik er helemaal ook geen uitspraak over doen. Blij alsjeblieft bij de feiten ipv andere wedstrijden erbij te halen (en renners waar het hier niet over gaat).
5 oktober 2016 10:54
@Pedalo: waardeloze Groenewegen zeker ... :D

Om te reageren moet je ingelogd zijn.