Groenewegen reageert cynisch op declassering: “Sorry voor het remmen, UCI”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 6 juni 2023 om 18:35

Groenewegen reageert cynisch op declassering: “Sorry voor het remmen, UCI”

Dylan Groenewegen begrijpt niet waarom hij is gedeclasseerd door de wedstrijdjury van het Critérium du Dauphiné. “Sorry UCI voor het remmen”, is zijn cynische reactie op Twitter.

De zege in de derde etappe ging naar Christophe Laporte, maar na afloop ging het vooral over eerste ‘verliezers’ Sam Bennett en Dylan Groenewegen. De grote favorieten voor de dagzege begonnen in een goede positie aan de eindsprint. Groenewegen zat ideaal geplaatst, maar werd in de sprint de pas afgesneden door Bennett, die toch flink van zijn lijn afweek.

Groenewegen kwam zo niet echt aan sprinten toe en liet dat met een handgebaar duidelijk blijken, maar reed zelf ook geen vlekkeloze sprint. De Nederlandse sprinttroef van Jayco AlUla deelde in de spurt namelijk een ‘beuk’ uit aan de Sloveen Matevž Govekar van Bahrain Victorious.

De wedstrijdjury zag het ook gebeuren en is onverbiddelijk: beide heren zijn gedeclasseerd en teruggezet naar de 33ste en 34ste plaats in de daguitslag. Groenewegen is het echter niet eens met de straf, en liet dat dus ook weten op social media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.