Groenewegen: “Valpartij in Brussel achtervolgt me nog altijd”
foto: Cor Vos
zaterdag 17 augustus 2019 om 12:58

Groenewegen: “Valpartij in Brussel achtervolgt me nog altijd”

Dylan Groenewegens naam staat weliswaar nog vermeld op de startlijst voor de tijdrit van de BinckBank Tour, maar ga er niet vanuit dat de Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma om drie over drie op het startpodium verschijnt. Het lange seizoen en zijn valpartij in de Tour de France wegen door en dus laat hij de laatste twee etappes van de rittenkoers links liggen.

Groenewegens ploeg Jumbo-Visma maakte gisteravond bekend dat de sprinter toe is aan rust en niet meer van start gaat in de laatste twee etappes van de BinckBank Tour. In de rittenkoers door Nederland en België slaagde hij er niet in een ritzege te behalen. “Na een aantal intensieve weken, waaronder de Tour de France, gaat Dylan naar Spanje om uit te rusten en zich voor te bereiden op de slotfase van het seizoen”, meldde zijn ploeg.

“De val op de eerste dag in Brussel achtervolgt me tot de dag van vandaag. Die schuiver heeft me behoorlijk gesloopt”, vulde Groenewegen aan tegenover De Telegraaf. Bij die valpartij werden zijn heup en schouder zwaar geraakt. “Door alle energie die het herstel van de wonden vreet, ben je meteen door je beste krachten heen. In de Tour krijg je immers nauwelijks tijd om te herstellen. Ik heb me nooit echt goed gevoeld. En eigenlijk is dat ook wel logisch.”

‘De energie is en keertje op’
Na de Tour wilde snel de draad weer oppakken op het vlakke parcours van het EK wielrennen in Alkmaar en in de BinckBank Tour, maar winnen deed hij niet. “Ik ben gewend dat ik vrijuit kan gaan sprinten wanneer ik het bordje van 300 meter zie.” Maar nu hij niet honderd procent is, kan hij niet laten zien wat hij daadwerkelijk kan. “De energie is ook een keertje op bij mij. Sinds januari ben ik aan het koersen en hard aan het trainen met nauwelijks rustdagen. Eens houdt het op.”

Na dit weekend trekt Groenewegen naar Spanje om uit te rusten en toe te werken naar de herfst van het huidige seizoen. In de Tour of Britain, die zaterdag 7 september in Glasgow begint, wil de Nederlander terugkeren in koersverband.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.