Dylan Groenewegen zegeviert in De Panne
woensdag 27 maart 2019 om 16:10

Dylan Groenewegen zegeviert in De Panne

Dylan Groenewegen heeft Driedaagse Brugge-De Panne op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma won na een wedstrijd van 200 kilometer in de Panne de massasprint. Hij klopte Fernando Gaviria en Elia Viviani.

Zes vroege vluchters
Niet lang na het verlaten van startplaats Brugge gingen zes renners op avontuur. De Belgen Stan Dewulf (Lotto Soudal), Jimmy Janssens (Corendon-Circus), Senne Leysen (Roompot-Charles), de Fransman Adrien Garel (Vital Concept-B&B Hotels), de Duitser Jasha Sütterlin (Movistar) en de Nederlander Mathijs Paasschens (Wallonie-Bruxelles) vonden elkaar en reden een maximale voorsprong van iets meer dan 5 minuten bij elkaar.

Razendsnelle wedstrijd In een razendsnel eerste uur werd 47 kilometer afgelegd. Sprinter Fernando Gaviria toonde zich tijdens de eerste beklimming van de Kemmelberg even in de tegenaanval, samen met onder meer Boy van Poppel (Roompot-Charles) en Edward Theuns (Trek-Segafredo). Even later werd dit groepje echter opgeslokt door het door Deceuninck-Quick-Step aangevoerde peloton.

Valpartijen
In een snelle wedstrijd smakten meerdere renners tegen het asfalt. Onder meer Oscar Gatto (BORA-hansgrohe), Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) en Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) kwamen onderweg bij verschillende valpartijen ten val. Bij een val in de finale gingen onder meer Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en Jens Keukeleire (Lotto Soudal) tegen de vlakte.

In de finale werd het duidelijk dat de verwachte massasprint onvermijdelijk werd. Toen Sky zich met de jacht ging bemoeien, slonk de voorsprong van de leiders snel. Op negen kilometer van het einde volgde een hergroepering.

Groenewegen met overmacht
Vervolgens ontspon zich het traditionele spel waarbij de treintjes van de sprintersploegen zich formeerden. Sky loodste zijn sprinter Halvorsen naar de finish, maar werd overklast door het duo Mørkøv/Viviani bij Quick-Step. Viviani sprintte aan linker kant van de weg, maar aan de andere kant vochten Groenewegen en Gaviria een spannend duel uit. De Nederlander koos ervoor om Gaviria aan de buitenkant te passeren en won met overmacht de sprint.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2019 16:16
Dat noemen ze dus de koers stelen. Geen meter kopwerk door de ploeg en het simpel afmaken. Veruit de snelste sprinter van het moment. Helemaal niets aan te doen. Top.
27 maart 2019 22:19
Nitro Groenewegen :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.