Groot vertrouwen bij Corendon-Circus: “Van der Poel kan niet meer klaar zijn dan hij is”
zaterdag 28 september 2019 om 16:48

Groot vertrouwen bij Corendon-Circus: “Van der Poel kan niet meer klaar zijn dan hij is”

Het vertrouwen bij Corendon-Circus in Mathieu van der Poel is zeer groot. “Mathieu kan niet meer klaar zijn voor het WK dan hij nu is. De voorbereiding is gelopen zoals we wilden. Hij is fysiek heel fris en hij is mentaal héél hongerig”, spreekt performance manager Kristof De Kegel. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is opvallend te noemen dat De Kegel zijn pupil ‘heel fris’ noemt na een lang wielerseizoen. Van der Poel presteert namelijk al bijna tien maanden op topniveau. Volgens De Kegel kan dit omdat MVDP voldoende rust:”Als hij koerst, dan doet hij dat altijd vol in de schijnwerpers. Daardoor lijkt het alsof hij het hele jaar door aan de slag is. Maar tel zijn koersdagen een keer op. Dan zit hij bij de laagste tien procent van het peloton.”

Ook mentaal zit het met de Nederlander, ondanks de vele druk van de buitenwereld en het vele reizen in 2019, goed. “We zijn met de ploeg extra alert voor mentale vermoeidheid. Daarom heeft Van der Poel geen hoogtestage gedaan, maar hebben we gekozen voor een hoogtetent, zodat hij zich in zijn eigen vertrouwde omgeving kon voorbereiden op het WK”, aldus De Kegel tegenover Het Laatste Nieuws.

Christoph Roodhooft
Christoph Roodhooft, de sportief manager van Corendon-Circus, kan de goede gesteldheid van MVDP alleen maar bevestigen: “Hij verstopt zich niet. Hij is zéér goed”, is hij duidelijk. “Mathieu is gewoon het type niet om zich te verstoppen. Hij speelt geen spelletjes. Hij is te veel winnaar: als hij start, wil hij koersen. Hij heeft zich tot in de puntjes voorbereid.”

Last van druk heeft Van der Poel niet, weet Roodhooft. “Mathieu start met veel ambitie. Maar zoals ik zei: ook zonder stress. Voor een WK cross is de druk veel groter, daar kan hij alleen verliezen. Vandaag is er vooral hoop. En hoop is iets plezants. Er hangt elektriciteit in de lucht, maar op een aangename manier”, eindigt de Belg vol vertrouwen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.