Grosu opvolger van Van der Poel in Ronde van Limburg
foto: Cor Vos (archief)
maandag 10 juni 2019 om 16:59

Grosu opvolger van Van der Poel in Ronde van Limburg

Eduard Michael Grosu is de opvolger van Mathieu van der Poel in de Ronde van Limburg (UCI 1.1). De Roemeense spurter van Delko Marseille Provence was na een koers van 201 kilometer als eerste aan de finish in Tongeren. Simone Consonni werd tweede, voor Lasse Norman Hansen.

Jasper Philipsen was de grootste naam aan het vertrek van deze eendagskoers en hij was het dan ook die – vanuit het vertrek – de koers opende. Met een voorgift van vijftien seconden begon het talent van UAE Emirates aan de laatste vijf kilometer. Sjoerd Bax wist de lange vluchtpoging van Philipsen nog lange tijd te volgen, maar de Nederlander van Metec-TKH moest zijn medevluchter laten gaan met de finish in Tongeren in zicht.

In druilerige weersomstandigheden wist Roompot-Charles het gat met Philipsen dicht te rijden. Eerder in de wedstrijd had het nog hulp gekregen van Delko-Marseille Provence bij de achtervolging. Het peloton zag de eenzame aanvaller voor zich uit rijden. Slecht nieuws was er in de slotkilometers voor Roy Jans, de sprinter van dienst bij Corendon-Circus: hij kreeg een lekke band in volle finale.

In de slotkilometer viel het doek uiteindelijk voor Philipsen, waarna het uitdraaide op een massasprint van een uitgedund peloton. Grosu ging als eerste de spurt aan en daarmee verraste hij de concurrentie, die hem niet meer in wist te halen voor de finish.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.