Grote winnaar Carapaz: “Wist rustig te blijven”

dinsdag 28 mei 2019 om 18:55
Grote winnaar Carapaz: “Wist rustig te blijven”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz mag zich de grote winnaar noemen na de beruchte Mortirolo-etappe. De Ecuadoraan pakte namelijk meer dan één minuut op zijn grote uitdager Primož Roglič. “We zijn nu een stuk rustiger, maar er is nog een lange weg te gaan”, zo wil de rozetruidrager niet te hard van stapel lopen.

Carapaz werd op Mortirolo overigens flink onder druk gezet door Vincenzo Nibali, maar de leider kon rekenen op een ijzersterke ploeg. Zo wisten Antonio Pedrero en Mikel Landa de schade te beperken op de Italiaan. Die laatste reed op een gegeven moment zelfs het gat dicht. “Mijn ploeggenoten hebben echt voor me gezorgd”, is Carapaz lovend.

“Nibali viel aan op de Mortirolo, maar we wilden de situatie onder controle houden. We wilden juist gegroepeerd blijven, aangezien we in de meerderheid waren. We hebben het echt goed opgelost”, aldus een tevreden Carapaz. “Ik probeer in de koers altijd rustig te blijven, maar de ploeg zorgt ook voor rust.”

Carapaz heeft in het klassement nu een voorsprong van 1:47 op Nibali. Nummer drie Roglič kijkt nu tegen een achterstand aan van ruim twee minuten. Morgen gaat de Giro verder met een verraderlijke bergetappe naar Antholz.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.