Groupama-FDJ hevelt liefst zeven renners over van opleiding naar WorldTeam
Romain Grégoire werd in 2021 Europees kampioen bij de junioren - foto: Cor Vos
woensdag 3 augustus 2022 om 14:08

Groupama-FDJ hevelt liefst zeven renners over van opleiding naar WorldTeam

De talentenfabriek van Groupama-FDJ draait op volle toeren. Het Franse WorldTeam hevelt komende winter maar liefst zeven renners over van de eigen U23-ploeg naar de profploeg die uitkomt op het hoogste niveau. Onder hen de Franse talenten Lenny Martinez en Romain Grégoire.

Ook Reuben Thompson, Lorenzo Germani, Enzo Paleni, Laurence Pithie en Samuel Watson maken de overstap van het continentale opleidingsteam naar het WorldTeam. Van een ander groot talent van Groupama-FDJ, Jenson Plowright, werd vandaag al bekend dat hij overstapt naar Alpecin-Deceuninck.

De eigen opleidingsploeg van Groupama-FDJ bestaat nu vier jaar en heeft al meerdere profrenners voortgebracht. Op 1 augustus nog maakte Paul Penhoët de tussentijdse overstap, waardoor hij dit najaar al kan uitkomen in WorldTour-wedstrijden voor de Fransen. Eerder groeiden onder meer Lewis Askey, Jake Stewart, Lars van den Berg, Marijn van den Berg, Clément Davy, Kevin Geniets, Sylvain Moniquet en Hugo Page via de opleidingsploeg door naar de WorldTour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.