Groupama-FDJ met meerdere troeven in Waalse Pijl, opvallende naam bij Movistar
David Gaudu won zaterdag nog de Tour du Jura - foto: Cor Vos
maandag 15 april 2024 om 18:18

Groupama-FDJ met meerdere troeven in Waalse Pijl, opvallende naam bij Movistar

Na de Amstel Gold Race is het aftellen naar de volgende heuvelklassieker: de Waalse Pijl. Groupama-FDJ hoopt woensdag met onder meer David Gaudu en Romain Grégoire een rol van betekenis te spelen. Alex Aranburu en Davide Formolo zijn dan weer de voornaamste troeven van Movistar. Opvallend is de aanwezigheid van Oier Lazkano.

We associëren de Spaanse kampioen toch vooral met de kasseiklassiekers, maar de 24-jarige coureur zal woensdag dus ook zijn opwachting maken in de Waalse Pijl. Dat Lazkano ook wel uit de voeten kan op Waals heuvelachtig terrein, liet hij twee jaar geleden nog zien met ritwinst in de Tour de Wallonie. In de lastige heuvelrit naar Herve rondde hij destijds een lange solo af.

Toch kijken we binnen het kamp van Movistar vooral naar Aranburu en Formolo, twee renners die zich door de jaren heen al hebben bewezen in het heuvelwerk. De selectie wordt aangevuld met Carlos Canal, Jorge Arcas, Iván Romeo en Iván García Cortina.

Groupama-FDJ met meerdere speerpunten
Bij Movistar zien we niet meteen een uitgesproken kanshebber op de overwinning, maar dat is wel anders bij Groupama-FDJ. De Franse formatie mag met Romain Grégoire zeker dromen van het allerhoogste, gezien de kwaliteiten van de nog altijd maar 21-jarige coureur. Grégoire staat te boek als een rasechte puncheur en vindt met zijn explosiviteit in de Muur van Hoei een ideale helling om zich uit te leven.

Grégoire, afgelopen zondag al twaalfde in de Amstel Gold Race, zal aan de zijde koersen van David Gaudu (in 2021 nog zevende in de Waalse Pijl), Quentin Pacher (achtste in de voorbije Amstel) en Valentin Madouas. Dit zijn renners die we woensdag normaal ook van voren mogen verwachten. Rémy Rochas, Lorenzo Germani en Clément Russo vervolledigen de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.