Groupama-FDJ rekent in thuiskoers op herstelde Démare
foto: Cor Vos
vrijdag 8 maart 2019 om 08:00

Groupama-FDJ rekent in thuiskoers op herstelde Démare

Arnaud Démare is weer fit genoeg om een rugnummer op te spelden. De Fransman is namelijk de kopman van Groupama-FDJ in Parijs-Nice. De 27-jarige sprinter krijgt onder meer het gezelschap van Ramon Sinkeldam.

Démare begon zijn seizoen in de Volta ao Algarve. De Fransman werd echter ziek tijdens de Portugese rittenkoers, zoals zoveel van zijn collega’s. Hierdoor moest de sterke spurter passen voor het Vlaamse openingsweekend. Démare is echter op tijd hersteld met het oog op Parijs-Nice.

Vorig jaar won Démare nog de openingsetappe in de Franse rittenkoers, door in Meudon af te rekenen met Gorka Izagirre en Christophe Laporte. Renners als Sinkeldam, Jacopo Guarnieri en Ignatas Konovalovas moeten Démare naar een overwinning piloteren.

Overige speerpunten 
In het gebergte hoopt Groupama-FDJ dan weer op een uitschieter van Rudy Molard, die vorig jaar nog knap de etappe wist te winnen met aankomst in Vence. Verder is het uitkijken naar de beloftevolle Valentin Madouas. De 22-jarige renner werd onlangs nog tweede in de Classic de l’Ardèche én de Royal Bernard Drome Classic.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-fr Arnaud Démare
flag-it Jacopo Guarnieri
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-fr Olivier Le Gac
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Rudy Molard
flag-nl Ramon Sinkeldam


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Parijs-Nice met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.