Groupama-FDJ rekent op beloftevolle Gaudu in Lombardije

donderdag 10 oktober 2019 om 19:14
Groupama-FDJ rekent op beloftevolle Gaudu in Lombardije

David Gaudu - foto: Cor Vos

De selecties voor de Ronde van Lombardije druppelen langzaam binnen. Eerder vandaag maakte Movistar zijn zevenkoppige selectie bekend, nu zijn ook Groupama-FDJ en Katusha-Alpecin klaar voor het vijfde en laatste wielermonument.

We beginnen bij Groupama-FDJ: de Franse formatie kan niet beschikken over titelverdediger Thibaut Pinot. De klimmer heeft nog teveel last van een knieblessure die hij opliep in de Tour de France. De WorldTour-ploeg start komende zaterdag echter wel met een absolute kopman.

Zijn naam is David Gaudu, de 23-jarige Fransman die eerder dit jaar al zesde werd in Luik-Bastenaken-Luik en afgelopen woensdag nog indruk maakte in Milaan-Turijn. De beloftevolle renner krijgt assistentie van de eveneens zeer talentvolle Valentin Madouas, Rudy Molard, Anthony Roux, Kilian Frankiny, William Bonnet en de afscheidnemende Steve Morabito.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor flag-it Ronde van Lombardije (12 oktober) 
flag-fr Wiliam Bonnet
flag-ch Kilian Frankiny
flag-fr David Gaudu
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Rudy Molard
flag-ch Steve Morabito
flag-fr Anthony Roux


Mikt Katusha-Alpecin op Zakarin? 

Katusha-Alpecin rekent in een van zijn laatste wedstrijden (de ploeg gaat op in Israel Cycling Academy) op Ilnur Zakarin. De Russische ronderenner, die zelf vertrekt naar CCC, is een renner om in de gaten te houden. De 30-jarige Zakarin werd drie jaar geleden nog vijfde in Luik-Bastenaken-Luik.

De selectie bestaat verder uit Steff Cras, Matteo Fabbro, Enrico Battaglin, Pavel Kochetkov, Dani Navarro en José Gonçalves.

Selectie flag-pl CCC voor flag-it Ronde van Lombardije (12 oktober) 
flag-it Enrico Battaglin
flag-be Steff Cras
flag-it Matteo Fabbro
flag-pt José Gonçalves
flag-ru Pavel Kochetkov
flag-es Dani Navarro
flag-ru Ilnur Zakarin

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone