Groupama-FDJ rekent op Démare voor Parijs-Roubaix

Groupama-FDJ rekent op Démare voor Parijs-Roubaix

foto: Sirotti

donderdag 5 april 2018 om 12:46

Groupama-FDJ is de volgende ploeg die zijn selectie voor Parijs-Roubaix wereldkundig heeft gemaakt. De Franse formatie hoopt met zijn kopman Arnaud Démare ver te komen in de Helleklassieker.

De 26-jarige spurter annex klassiekerrenner zal ongetwijfeld op revanche belust zijn, nadat hij afgelopen woensdag uit koers werd genomen in de Scheldeprijs vanwege het passeren van een sluitende spoorweg. Op Twitter gaf de nationaal kampioen aan het niet eens te zijn met de beslissing van de jury.

Démare liet vorig jaar zien dat het mogelijk is om in Parijs-Roubaix de frustraties van zich af te fietsen. Hij finishte toen namelijk knap als zesde op de wielerbaan van Roubaix. Dit voorseizoen reed de Fransman al naar het podium in Kuurne-Brussel-Kuurne (2e), Milaan-San Remo (3e) en Gent-Wevelgem (3e).

Hij zal worden bijgestaan door Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam, Antoine Duchesne, Jacopo Guarnieri, Ignatas Konovalovas, Olivier Le Gac en man in vorm Marc Sarreau.

Selectie flag-fr Groupama-FDJ voor flag-fr Parijs-Roubaix 2018
flag-fr Arnaud Démare
flag-ca Antoine Duchesne
flag-it Jacopo Guarnieri
flag-fr Olivier Le Gac
flag-lt Ignatas Konovalovas
flag-fr Marc Sarreau
flag-nl Ramon Sinkeldam

Dit artikel delen:

7 Reacties

SoloSlim 5 april 2018 om 12:49

Volgt er geen maand schorsing na het overwegincident? ;)
Hij rijdt momenteel wel sterk, zou zonde zijn natuurlijk..

rahimns 5 april 2018 om 12:50

@siloslim die beslissing neemt het UCI pas over anderhalf jaar…

arviidd 5 april 2018 om 12:52

Iedereen doet alsof ze die schorsing al hebben. Die schorsing krijgen ze waarschijnlijk niet eens. Er staat dat ze max een maand kunnen krijgen.

jb4bruges 5 april 2018 om 12:52

Schorsen voor Roubaix lijkt mij gezien er tijd gaat over bepaalde procedures en beroepen onmogelijk.

Punchagan 5 april 2018 om 12:58

Eerst hebben ze nog iets met ene Froome af te handelen. Voor kerst 2019 zal er vast meer duidelijkheid zijn. Schandalig beleid daar, maar dat geheel terzijde.

Demare kan gaan verrassen zondag! Sterk op kasseien en goed in vorm dit voorjaar. Top 5 moet zeker mogelijk zijn denk ik. Voordeel van gisteren is dat ie zich deels heeft kunnen sparen zonder die finale.

Tpinotfan 5 april 2018 om 13:00

Sluitende finishboog lijkt mij een sluitende slagbomen bij een spoorwegovergang. Hij is tenslotte geen Yates in de Tour van 2016 ;)

Romāns Vainšteins 5 april 2018 om 13:04

Demare + zijn tricot misschien nog wel de grootste reden dat Jummy zondag gewoon met Bowley, Jantje en Timo kan aanvangen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.