Ploegleider Mauduit: “Pinot zal terugslaan, hij heeft het karakter van een kampioen”

zaterdag 7 december 2019 om 12:54
Ploegleider Mauduit: “Pinot zal terugslaan, hij heeft het karakter van een kampioen”

foto: Cor Vos

Philippe Mauduit, ploegleider bij Groupama-FDJ, twijfelt er niet aan: kopman Thibaut Pinot zal terugslaan na zijn troosteloze opgave in de Tour de France, nu vierenhalve maand geleden. “Hij heeft het karakter van een kampioen.”

Pinots opgave in de Tour de France was een van de meest gedenkwaardige momenten van het afgelopen wielerseizoen. De Fransman was ontroostbaar nadat hij in de ingekorte bergetappe naar Tignes de strijd moest staken door spierletsel in zijn bovenbeen. Op dat moment had hij al een ritzege op zak en stond hij vijfde in het klassement, de achterstand op landgenoot Julian Alaphilippe bedroeg minder dan twee minuten.

Grillen van de sport
Of Groupama-FDJ daarmee een unieke kans heeft gemist om de Tour te winnen, wilde Cyclism’Actu weten van ploegleider Philippe Mauduit. “Nee, dit hoort bij de grillen van de sport”, antwoordde de Fransman, die vorige winter overkwam van UAE Emirates. “Het is nu verleden tijd. We hebben ons resoluut op het heden en de toekomst gericht, ook al blijft het een gebeurtenis die ons allemaal heeft geraakt.”

Hij heeft er alle vertrouwen in dat Pinot de draad weer kan oppakken. “Er is geen twijfel, want Thibaut heeft daar de kracht voor. Hij heeft het karakter van de allergrootsten, het karakter van een echte kampioen waarmee hij na elke tegenslag kan terugslaan. Dit is het verschil tussen renners die wedstrijden van het hoogste niveau kunnen winnen en anderen: de kracht om jezelf uit te dagen en zover mogelijk te gaan om je doelen te bereiken.”

Olympische Spelen
Pinot liet eerder al doorschemeren graag in actie te willen komen tijdens de Olympische Spelen in Tokio en het WK in Martigny. Mauduit: “We hebben dat al even besproken, maar we hebben het hier over dingen die pas over acht of negen maanden te gebeuren staan. Natuurlijk moeten we erover nadenken en tijdens onze trainingsstage (gisteren vertrok de ploeg naar Calpe, red) zullen we er wat meer over praten.”

“Het zijn evenwel geen wedstrijden van Groupama-FDJ maar van het Franse team, dus wij maken de selectie niet. Het is duidelijk dat we onze renners geen strobreed in de weg leggen. De Spelen en het WK zijn belangrijk in hun carrière. Het dragen van de Franse nationale trui en de kans om een medaille te winnen, dat is geweldig. Dus ons team zal hem daarin ondersteunen. Maar nogmaals, wij zijn niet degene die de selectie maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.