Groves en Edmondson grote winnaars bij Australisch criteriumkampioenschap
Kaden Groves - foto: Cor Vos
vrijdag 5 februari 2021 om 10:32

Groves en Edmondson grote winnaars bij Australisch criteriumkampioenschap

Kaden Groves en Annette Edmondson kroonden zich vandaag tot Australisch kampioen in het criterium. Na veertig rondjes van 1,1 kilometer was Groves (Team BikeExchange) te sterk voor Nicholas White, bij de vrouwen won Edmondson voor Ruby Roseman-Gannon.

De 29-jarige Edmondson, die in het verleden uitkwam voor Orica-AIS en Wiggle High5, wist na een chaotische finale Roseman-Gannon en Chloe Hosking te vloeren. Meerdere rensters kwamen ten val bij het ingaan van de laatste bocht. Annette Edmondson is overigens de zus van WorldTour-prof Alexander Edmondson.

Bij de mannen ging het tussen Groves, White en Luke Durbridge. Die laatste offerde zich volledig op voor zijn snellere ploeggenoot Groves, die uiteindelijk ook naar de zege wist te snellen. “Ik wist dat we voorop konden blijven, met dank aan Durbo“, zo vertelde de kersverse kampioen vlak na de finish.

Aankomende zondag is het in Australië ook tijd voor de nationale kampioenschappen op de weg. Cameron Meyer en Amanda Spratt zijn de titelverdedigers bij de elitemannen- en vrouwen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.