Groves tankt vertrouwen met tweede plaats: “Al was het bij momenten best wel eng”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 17:51

Groves tankt vertrouwen met tweede plaats: “Al was het bij momenten best wel eng”

Kaden Groves kende een moeilijk begin van 2024, maar heeft de goede vorm nu wel te pakken. De Australiër van Alpecin-Deceuninck moest in de vierde etappe van de Giro d’Italia, met aankomst in Andora, alleen zijn meerdere erkennen in Jonathan Milan. “We komen er wel”, was hij na afloop vooral tevreden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de korte maar krachtige beklimming van de Capo Mele, ging het in de voorlaatste kilometer weer wat bergaf, waardoor het peloton flink gelanceerd met hoge snelheid de laatste kilometer introk. Een zeer hectische en gevaarlijke finale. Te gevaarlijk volgens Phil Bauhaus en Tim Merlier.

Maar hoe beleefde Groves de laatste kilometers? “Het was echt een super hectische sprint. We reden aan een bijzonder hoog tempo. Alle ploegen waren aan het vechten voor positie. Het was bij momenten best wel eng”, klonk het bij Eurosport.

De sprintersteams moesten in de finale overigens nog alle zeilen bijzetten om een late aanval van Filippo Ganna onschadelijk te maken. “Dit soort etappes zijn geschikt voor renners die een late aanval kunnen doen, maar de wind stond in ons voordeel. Dan moet je wel zeer sterk zijn om vooruit te blijven.”

Groves sukkelde in de eerste maanden van 2024 met zijn knie, waardoor resultaten uitbleven, maar zit inmiddels weer in de goede flow. “We komen er wel. De ploeg rijdt ook heel sterk. Ik voel het vertrouwen van het team. We kijken uit naar de volgende dagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.