Guderzo beste vrouw in Mendrisio
zaterdag 26 september 2009 om 12:36

Guderzo beste vrouw in Mendrisio

De Italiaanse Tatiana Guderzo is wereldkampioene wielrennen geworden in het Zwitserse Mendrisio. Net zoals de afgelopen twee jaar werd Marianne Vos tweede, door de sprint te winnen van Noemi Cantele en Kristin Armstrong.

Vos reed de gehele laatste ronde achter Guderzo aan, met de andere Italiaanse Cantele en de opgebrande Armstrong in haar wiel. De vier waren namelijk overgebleven uit een groep van negentien, die openbarstte in de beklimming van de één-na-laatste ronde.

De groep bestond uit: Villumsen (Denemarken), Stevens (VS), Armstrong (VS), Abbott (VS), Cantele (Italië), Guderzo (Italië), Pooley (GB), Corset (Australië), Willock (Canada), Ziliute (Litouwen), Pucinskaite (Litouwen), Verbeke (België), Brändli (Zwitserland), Johansson (Zweden), Arndt (Duitsland), Cheatley (NZ) en dus Marianne Vos, die geen ploegmaats bij zich had.

Met nog drie rondes te gaan was het geen moment georganiseerd rijden in deze groep. Aanval na aanval en ertussenin lag het bijna volledig stil. De eerste echt geslaagde ontsnapping was van Villumsen, die het echter niet lang genoeg vol hield. Zoals al gezegd, was de tweede beklimming in de één-na-laatste ronde beslissend.

Guderzo reed weg en hoewel Vos, Armstrong en Cantele leken te kunnen volgen, plaatste de Italiaanse nog een versnelling en zo kwam ze los. Achter haar moest Vos bijna al het werk opknappen en in de klim kon ze ook niet dichterbij komen, hoewel het verschil nooit groter werd dan zo’n 15 seconden. Wel wist de Nederlandse met haar eindschot de tweede plaats zeker te stellen.

Uitslag WK op de weg voor vrouwen (124,2 km)
1. Tatiana Guderzo (Italië) 3u33m25s
2. Marianne Vos (Nederland) op 19s
3. Noemi Cantele (Italië) z.t.
4. Kristin Armstrong (Verenigde Staten) z.t.
5. Diana Ziliute (Litouwen) op 1m07s
6. Judith Arendt (Duitsland) z.t.
7. Erinne Willock (Canada) z.t.
8. Nicole Brändli (Zwitserland) z.t.
9. Grace Verbeke (België) z.t.
10. Catherine Cheatley (Nieuw-Zeeland) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.