Guercilena: “Nibali mikt op Giro, Olympische Spelen en WK’

dinsdag 12 november 2019 om 11:23
Guercilena: “Nibali mikt op Giro, Olympische Spelen en WK’

foto: Cor Vos

Luca Guercilena, ploegmanager van Trek-Segafredo, heeft meer duidelijkheid gegeven over het programma van Vincenzo Nibali volgend seizoen. De Italiaanse kopman die overkomt van Bahrain Merida heeft de Giro d’Italia, de Olympische wegwedstrijd in Tokio en de WK-wegwedstrijd van Aigle-Martigny als grootste doelen.

Nibali en Guercilena ontmoetten elkaar reeds in Wisconsin, op het hoofdkwartier van Trek. “Ik zag een heel enthousiaste Nibali”, zegt de 46-jarige ploegbaas tegen La Gazzetta dello Sport. “Hij is klaar voor het nieuwe avontuur en hij heeft nog altijd de mentaliteit van een jonge jongen. Hij heeft de mogelijkheid om opnieuw te beginnen in een nieuwe structuur en in die gevallen komt de motivatie bijna vanzelf.

“Om het een geslaagd huwelijk te laten worden moet iedereen zijn verwachtingen inlossen. Wij tegenover Nibali, maar ook vice versa, vervolgt Guercilena. “Nibali is niet iemand die veel praat, maar hij heeft zeer duidelijke ideeën. Volgend jaar zijn de Giro d’Italia, de Olympische Spelen en het WK zijn doelen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.