Guillaume Martin in de belangstelling van Groupama-FDJ en Cofidis
©Cor Vos
maandag 24 juni 2019 om 06:30

Guillaume Martin in de belangstelling van Groupama-FDJ en Cofidis

Wanty-Gobert dreigt zijn kopman en klassementsrenner Guillaume Martin (26) te verliezen. Onder meer Cofidis toont meer dan gewone interesse, maar vooral Groupama-FdJ wordt een gevaarlijke klant. Martin heeft nog een overeenkomst met zijn huidige team, maar daar kan de Fransman naar verluidt onderuit.

Het team van manager Bourlart hoopt dat kopman Guillaume Martin zijn lopend contract – tot eind 2020 – uitdoet. Maar hem houden, wordt niet de gemakkelijkste opdracht. Namelijk Cofidis én – vooral – Groupama-FdJ trekken aan de mouw van Martin.

En de Franse klimmer kán dus onder zijn huidige contract uit. Weliswaar als daarbij twee voorwaarden worden vervuld. Eén: de ploeg die hem binnenhaalt, moet een WorldTourteam zijn. Voorwaarde twee: in het geval Wanty-Gobert Martin financieel evenveel kan bieden, moet hij zich alsnog aan zijn contract houden. Zo staat het in elk geval op papier.

Uitsluitsel vóór de Tour
Cofidis heeft stevige interesse, maar manager Vasseur zal dus eerst zekerheid moeten krijgen dat zijn team naar de WorldTour kan. WielerFlits kreeg het voorbije weekend echter bevestigd dat vooral Groupama-FdJ aan de mouw van de Martin trekt.  En dat weten ze intussen ook bij Wanty-Gobert. Het Waalse team wil absoluut uitsluitsel vóór de start van de Ronde van Frankrijk.

De Fransman heeft overigens een link met Groupama-FdJ. In 2014, toen nog als belofte, was hij er enkele maanden als stagiair aan de slag. Sinds 2016 rijdt hij in Belgische loondienst. Bij FdJ kan Guillaume Martin in 2020 een belangrijke pion worden om Thibaut Pinot bij te staan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.