Guillaume Martin schiet raak in derde rit Circuit Cycliste Sarthe
Guillaume Martin - foto: KRamon/Team Wanty-Groupe Gobert (archief)
donderdag 5 april 2018 om 17:02

Guillaume Martin schiet raak in derde rit Circuit Cycliste Sarthe

De derde etappe van het Circuit Cycliste Sarthe is bijgeschreven op het palmares van Guillaume Martin. De 25-jarige Fransman van Wanty-Groupe Gobert reed in de finale weg uit een elitegroep en wist vooruit te blijven. Martin is ook de nieuwe leider. Driedubbel feest voor ploegleider Hilaire Van der Schueren, want Xandro Meurisse eindigde als tweede. Andrea Vendrame legde beslag op plek drie.

Coquard springt mee met vroege vlucht
Vier renners maakten in de rit van donderdag het mooie weer. Jérémy Leveau (Delko-Marseille Provence-KTM), Thomas Deruette (WB-Aqua Protect-Veranclassic) en Sergio Samitier (Euskadi-Murias) sloegen de handen ineen. Zij kregen bijval van de Franse sprinter Bryan Coquard, die in deze lastige etappe opzoek ging naar punten tijdens de tussensprints. Met nog 25 kilometer te gaan werden de vier gegrepen, waarna het spel opnieuw kon beginnen. De aanvalspogingen volgden elkaar daarna op, maar de voorwacht van het peloton kwam steeds weer samen. Uiteindelijk was het Martin die de beslissende cartouche in zijn arsenaal had en na een korte solo het zegegevaar mocht maken.


RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
5 april 2018 18:24
Roompot?
5 april 2018 18:31
Guillaume Martin won deze rit afgescheiden van de achtervolgers. Goede basis voor winst in deze rittenkoers.
5 april 2018 21:35
Riesebeek doet het aardig hier.
6 april 2018 03:52
Riesebeek inderdaad goed erbij, maar had ook wel een beetje gehoopt dat Ligthart and Meijers in die voorste groep zouden kunnen zitten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.