Guillaume Martin wint slotrit Limousin, eindzege voor Alexis Vuillermoz
foto: Marcel Koch
vrijdag 18 augustus 2017 om 16:55

Guillaume Martin wint slotrit Limousin, eindzege voor Alexis Vuillermoz

Guillaume Martin heeft een indrukwekkende dubbelaanval met ploeggenoot Jérôme Baugnies succesvol afgerond in de slotrit van de Tour du Limousin. De twee renners van Wanty-Groupe Gobert kwamen hand in hand over de finish. Daarachter sprintte Mathieu van der Poel naar de derde plek. Alexis Vuillermoz eist dankzij bonificatieseconden de eindzege voor zichzelf op.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een opvallende naam in de vroege kopgroep; Mathieu van der Poel sprong mee met Benoît Cosnefroy. Het peloton hield de twee binnen handbereik en pakte de vlucht honderd kilometer voor de finish terug. In de tussentijd had Van der Poels ploeggenoot Philipp Walsleben wel belangrijke punten gepakt voor zijn bergtrui.

Een nieuwe aanval volgde van twee Wanty-Groupe Gobert-renners. Guillaume Martin en Jérôme Baugnies pakten drie minuten. AG2R La Mondiale mende het peloton en maakte het gat iets kleiner. Direct Energie hielp een handje mee, maar dat kwam te laat. De twee leiders hielden hun voorsprong vast en kwamen gezamenlijk over de streep, die Martin als eerste passeerde.

Daarna was het wachten op nieuws over de eindwinnaar. Alexis Vuillermoz, die voorafgaand aan de rit vier seconden achterstand had op Elie Gesbert, had onderweg namelijk bonificaties gepakt. Dat bleek genoeg om de leiderstrui over te nemen.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2017 16:58
Tweede keer deze week dat MvdP de pelotonsprint wint. Met een ploeg die kopgroepen kan liquideren, zou hij misschien wel overwinningen hebben kunnen pakken.
18 augustus 2017 17:26
Mathieu prima in orde. Eindelijk -zo lijkt het toch- weer een keer een normale/gewenste zomerperiode af kunnen werken c.q. aan het afwerken alvorens het veld in te duiken.
18 augustus 2017 17:27
Hand in hand over de finish... Strijdt toch gewoon om die zege.

Die Martin ligt nog een jaar vast bij Wanty, toch wel een interessante renner voor bepaalde ploegen.
18 augustus 2017 17:39
Van der Poel toch duidelijk meer puncher/sprinter dan klimmer.
18 augustus 2017 17:43
Straf nummer van de twee Wanty-heren en fijn dat de immer aanvallend ingestelde Martin eens wint, interessante kerel!
18 augustus 2017 21:12
Goede ronde trouwens ook van van Ginneken, iedere etappe voorin en 12e in het klassement.
18 augustus 2017 22:06
VdP klaar voor het veldrit seizoen! Van Aert, pas maar op!
18 augustus 2017 22:42
Mat123 Kun jij mij please eens vertellen hoe oud matthieu is???
18 augustus 2017 22:52
@mat
Hii zat bij de wereldtop mtb wat naast geconcentreerd afdalen alleen maar klimmen is, topper voor LBL maar ook PR, dagje uit voor hem.
18 augustus 2017 22:56
Wel knap dat VdP eerst in de vroege vlucht zit en later dan de pelotonsprint voor de derde plek wint, dat maak je toch zelden mee. Valt mn bek van open.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.