Guillaume Van Keirsbulck blijft hopen op nieuw contract: “Ben nog steeds gemotiveerd”
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 3 december 2020 om 10:00

Guillaume Van Keirsbulck blijft hopen op nieuw contract: “Ben nog steeds gemotiveerd”

Guillaume Van Keirsbulck is een van de vier Belgen die dit jaar voor een WorldTour-team uitkwam, maar voor 2021 nog op zoek is naar een nieuwe werkgever. “Ik blijf hopen op een oplossing”, vertelt de 29-jarige West-Vlaming.

Julien Vermote, Sander Armée, Laurens De Vreese en Guillaume Van Keirsbulck. Dat zijn de vier WorldTour-renners die nog op zoek zijn naar een nieuw team voor volgend jaar. Van Keirsbulck in de jongste van het kwartet. Volgend jaar in februari wordt hij dertig. De voorbije twee jaar reed hij voor CCC, waar hij einde contract was.

“Nee, tot op vandaag heb ik nog steeds niets”, vertelt het toptalent van weleer. “Mijn manager Dries Smets is er mee bezig. Maar het loopt moeilijk. Vermoedelijk zijn er een aantal teams die zo lang mogelijk wachten om hun laatste plekjes in te vullen. Ik hoop dat dat mijn redding wordt.”

Van Avermaet
Van Keirsbulck beseft dat zijn resultaten niet in zijn voordeel spreken. Zijn beste uitslag dit jaar was een 16de plaats in de Driedaagse Brugge-De Panne, waarin hij tot diep in de finale deel uitmaakte van de eerste waaier. “Klopt, maar je mag niet vergeten dat ik bij CCC twee jaar in dienst van Greg Van Avermaet reed”, verdedigt hij zich.

“Ik ben en blijf in elk geval heel gemotiveerd. Ik ben zeker nog niet klaar met het wielrennen.” Na het seizoen nam Van Keirsbulck naar eigen zeggen maar twee weken rust. “Ik wil klaar zijn als er zich in extremis toch nog een kans aandient. Ik ben al een poos opnieuw aan het trainen. Ik hoef overigens niet noodzakelijk opnieuw in de WorldTour terecht te komen. Ook in een ProTeam kan ik zeker nog bewijzen dat ik mijn plaats in het peloton nog heb.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.