Hagens Berman Axeon gaat in 2020 een niveau terug

woensdag 26 juni 2019 om 09:44
Hagens Berman Axeon gaat in 2020 een niveau terug

Hagens Berman Axeon keert in 2020 terug naar Contintentaal niveau. Dat vertelt teammanager Axel Merckx aan Direct Velo. “We hebben de situatie geanalyseerd en geen interesse om op dit niveau te blijven”, vertelt Merckx.

Een belangrijke reden waarom de Amerikaanse formatie ervoor kiest om een niveau te zakken, is dat ProContinentale ploegen in 2020 minstens twintig renners onder contract moeten hebben. Nu zijn dat er nog zestien. “Dit zou bovendien betekenen dat we extra personeel aan moeten nemen en nog meer extra kosten moeten maken”, aldus Merckx.

Een belangrijke reden voor de ploeg om ProContinentaal te worden, was de mogelijkheid om deel te kunnen nemen aan de Ronde van Californië. “Maar het rendement op die investering was niet genoeg. We kunnen ook zonder”, aldus Merckx. “Voor ons is dit prima. We brengen ieder jaar talenten naar de WorldTour. Dat zal niet veranderen. Ons project is anders van andere ProContinentale ploegen. Ik heb altijd gezegd dat we beter af zouden zijn als continentale ploeg.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair