‘Halvorsen wisselt Team Ineos in voor EF Education First’
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 1 augustus 2019 om 16:33

‘Halvorsen wisselt Team Ineos in voor EF Education First’

Kristoffer Halvorsen zal volgens ProCycling.no aan het einde van dit seizoen de overstap maken naar EF Education First. De 23-jarige Noorse sprinter – drie jaar geleden nog wereldkampioen bij de beloften – zal voor twee jaar tekenen. De beloftevolle Halvorsen koerst nu nog voor het Britse Team Ineos.

Halvorsen weigert commentaar te geven, maar volgens het Noorse wielermedium is het een kwestie van tijd vooraleer de sprinter zijn handtekening zet onder een tweejarig contract. Halvorsen stapte twee jaar geleden met goede adelbrieven over naar de profs, maar wist niet echt door te breken bij Team Ineos.

In zijn eerste volledige seizoen bij de profs won de Noor zelfs geen wedstrijd. Dit jaar wist hij te zegevieren in de Herald Sun Tour en de Tour of Norway, maar Halvorsen wordt voornamelijk uitgespeeld in de wat kleinere rittenkoersen. Zo moet de renner nog zijn debuut maken in een grote ronde.

Interesse 
Team Ineos had naar verluidt de mogelijkheid om het contract van Halvorsen open te breken, maar beide partijen nemen afscheid van elkaar. De snelheidsduivel kiest dus voor het Amerikaanse EF Education First, ondanks vermeende interesse van Team Sunweb en Dimension Data.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.