Hamilton pakt eindzege in Coppi e Bartali, Finetto wint slotetappe
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2019 om 16:30

Hamilton pakt eindzege in Coppi e Bartali, Finetto wint slotetappe

Lucas Hamilton mag zich eindwinnaar noemen van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. De jonge Australiër van Mitchelton-Scott wist te overleven in de lastige slotetappe naar Sassuolo. De ritzege ging naar de ervaren Italiaan Mauro Finetto.

Aan de 34e editie van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali kwam vandaag een einde. De renners speldden nog één keer een rugnummer op, voor een 153,4 kilometer lange etappe tussen Fiorano Modenese en Sassuolo. Makkelijk werd het de coureurs echter niet gemaakt, met de telkens terugkerende beklimming van de Valico di Fazzano (1,9 km aan 9,5%).

Zeven koplopers werken goed samen
Na de laatste passage volgde er nog een afdaling van tien kilometer. Alex Howes, Enrico Barbin, Francesco Gavazzi , Giovanni Visconti, Óscar Quiroz, Michel Piccot en Alessandro Covi probeerden als eerste de finale te bereiken. De zeven koplopers mochten meerdere minuten wegrijden, maar het peloton hield de teugels strak in handen.

Het peloton tijdens de slotetappe naar Sassuolo – foto: Cor Vos

Toch werkten de zeven vluchters goed samen, waardoor ze pas op twaalf kilometer van de streep werden ingerekend, net voor de voet van Valico di Fazzano. Op deze steile beklimming probeerde Edoardo Zardini weg te rijden, maar de aanval van de Italiaan bleek slechts een losse flodder.

Finetto verrast de tegenstand 
Hierdoor reden we met een uitgedunde (favorieten)groep naar de laatste kilometers. We leken een sprintje te krijgen, maar Mauro Finetto besliste anders. De puncheur van Delko Marseille Provence-KTM – die deze week uitkomt voor de Italiaanse selectie – versnelde op vier kilometer van de streep!

De 33-jarige renner reed al snel tien seconden weg, wat genoeg bleek voor de overwinning. Achter een zegevierende Finetto spurtte Davide Gabburo naar de tweede plaats, voor Damien Howson. Hamilton eindigde als zevende, wat ruim voldoende was om zijn leiderstrui veilig te stellen.

Lucas Hamilton viert de eindzege met zijn Mitchelton-Scott-ploeggenoten – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.