Hammer Hong Kong afgelast, eindzege Jumbo-Visma

donderdag 3 oktober 2019 om 10:37
Hammer Hong Kong afgelast, eindzege Jumbo-Visma

foto: Marcel Koch (archief)

De Hammer Series in Hong Kong gaat niet door dit jaar. Dat hebben Velon, de organisatie van de Hammer Series, en het toerismecentrum van Hong Kong bekendgemaakt. De politieke onrust in de speciale Chinese regio is nog altijd aan de gang.

De onrust in Hong Kong is al een lange periode bezig, maar de organisatie wilde lang wachten met het definitief afblazen. Nu is besloten om de voorbereidingen te stoppen en alles te richten op de editie van volgend jaar, als Hong Kong weer aangewezen is als locatie voor een van de Hammer Series-wedstrijden.

Jumbo-Visma
De beslissing om een streep te zetten door de Hong Kong-wedstrijd, betekent dat de Hammers Series van 2019 afgerond is. Jumbo-Visma is de gelukkige winnaar van het klassement, na de overwinning in Hammer Stavanger en een tweede plaats in de Hammer Limburg. Deceuninck-Quick-Step en Team Sunweb eindigden op twee en drie in de ranglijst.

In 2020 wordt de Hammer Series ook uitgebreid. Het wedstrijdconcept van Velon trekt voor het eerst naar Colombia, waar ook een vrouwenwedstrijd georganiseerd wordt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.