Hammer Series opgeschort voor seizoen 2020

vrijdag 6 maart 2020 om 18:14
Hammer Series opgeschort voor seizoen 2020

foto: Cor Vos

Zoek niet naar de Hammer Series dit seizoen. Volgens wedstrijdorganisator Velon maakt de UCI het onmogelijk om de meerdaagse koers te laten uitgroeien tot een succes, waarop besloten is om de Hammer Series in 2020 niet te houden.

Volgens de organisator valt de UCI de Hammer Series voortdurend aan door met regelgeving de titel ‘Series’ tegen te werken en door te voorkomen dat nieuwe wedstrijdmodellen ontwikkeld worden. “Deze discriminatie en dit concurrentiebeperkende gedrag zorgde ervoor dat Velon in 2019 al een klacht bij de EU-commissie indiende, maar de aanvallen van de UCI op de koersen en de Series zijn nooit gestopt”, schrijft zij in een persbericht.

“Onlangs verhinderde de UCI dat de Hammer Stavanger een vrouwenwedstrijd aan de herenkoers toevoegde met volledige gelijkheid van prijzengeld, uitzendingen en wedstrijdmodel. Deze acties maakten het voor Velon en haar wedstrijdorganisatoren onmogelijk om de Hammer Series en haar wedstrijden met succes te ontwikkelen. Als gevolg van de voortdurende aanval kwam het Velon-bestuur bij elkaar en besloot om de Hammer Series in 2020 niet te houden.”

In hetzelfde persbericht reageerde ook Team Sunweb-manager Iwan Spekenbrink. “We zouden de Hammer Series erg graag als internationale competitie willen uitbouwen en vooral willen uitbreiden naar het vrouwenwielrennen. Het huidige bewind laat dit echter niet gebeuren, dus moesten we dit project onderbreken. Als de omstandigheden eenmaal weer openstaan voor innovaties, willen we het project herlanceren op wereldwijde schaal – voor mannen én vrouwen.”

Andere Hammer-wedstrijden
Voor dit seizoen stonden in eerste instantie de Hammer Stavanger (in mei) en Hammer Hongkong (in oktober) op de kalender. Plannen voor een vierde editie van Hammer Limburg en een uitbreiding naar Colombia werden eerder al naar 2021 opgeschoven. Het jeugdevenement Hammer Youth Limburg vindt wél plaats dit jaar en staat voor het weekend van 6 en 7 juni op de kalender.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.