Hammer Series trekt naar Colombia, komt met vrouwenkoers

vrijdag 14 juni 2019 om 11:07
Hammer Series trekt naar Colombia, komt met vrouwenkoers

foto: Cor Vos

De Hammer Series trekt volgend jaar naar Colombia, zo laat de organisatie weten in een persbericht. De eerste editie van de Hammer Colombia zal van 7 tot en met 9 februari worden gehouden in Pereira. Daar zullen ook de vrouwen voor het eerst een Hammer Series afwerken.


De Hammer Series doet al enkele jaren het Noorse Stavanger, Limburg en Hong Kong aan, maar vanaf volgend seizoen strijkt het wielercircus ook neer in het wielergekke Colombia. In het Zuid-Amerikaanse land zal voor het eerst een vrouwelijke Hammer Series worden georganiseerd. De eerste editie zal dus plaatsvinden in Pereira, de hoofdstad van het departement Risaralda.

In 2021 en 2022 zal de Hammer Colombia dan weer worden georganiseerd in Quindío en Caldas, samen met Risaralda bekend vanwege de grootschalige koffieproductie. “Het is fantastisch nieuws dat de Hammer Series naar mijn geboorteland trekt”, aldus een blije Esteban Chaves. “Risaralda is een van de mooiste regio’s van Colombia.”

“Ik kan niet wachten om mijn geboorteland te laten zien. Ik denk dat iedereen onder de indruk zal zijn van de Colombiaanse wielerfans. Ze zijn echt gek van wielrennen.” De organisatie van de Hammer Series kiest overigens niet zomaar voor begin februari, aangezien rond deze periode ook de Colombiaanse kampioenschappen en de rittenkoers Colombia 2.1 worden verreden.

Dumoulin: “Wielrennen is al heel erg populair in Colombia”
Hierdoor hoopt de organisatie meer wereldtoppers aan te trekken. Ook Tom Dumoulin kijkt uit naar de Hammer Colombia. “Wielrennen is al heel erg populair in Colombia. Bovendien gaan koffie en wielrennen heel goed samen! Het is ook gaaf dat de vrouwen een eigen Hammer Series krijgen. Het zal ongetwijfeld een spannende editie worden.”

De vrouwen zullen hun Hammer Series eveneens afwerken van 7 tot en met 9 februari. “Dit is erg goed nieuws voor het vrouwenwielrennen, aangezien de Hammer Colombia live zal worden uitgezonden”, zo reageert Annemiek van Vleuten. “Het is een fantastisch evenement waarin er agressief wordt gekoerst.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.