Hamstringproblemen houden Timothy Dupont uit Tour de France

Hamstringproblemen houden Timothy Dupont uit Tour de France

©Cor Vos

dinsdag 25 juni 2019 om 15:32

Geen tweede opeenvolgende Ronde van Frankrijk voor Timothy Dupont. De sprinter van Wanty-Gobert sukkelde tot anderhalve week geleden met de rechter hamstring, een gevolg van een probleem met het staartbeen. Dat is ondertussen verholpen, maar nog op tijd in topvorm geraken, lukt niet meer voor de West-Vlaming.

Toch een kleine verrassing dat Timothy Dupont (31) geen deel uitmaakte van de voorselectie van Wanty-Gobert voor de Ronde van Frankrijk. “Waarom? Omdat Timothy dat zelf heeft gevraagd”, aldus ploegleider Hilaire Van der Schueren. Aan WielerFlits bevestigde Dupont het verhaal.

Winnen zat er voor Dupont nog niet in, deze eerste seizoenshelft. Toch behaalde hij al een aantal ereplaatsen en ook in de Tour van vorig jaar finishte de Gistelnaar vier keer in de top tien. “Maar dit jaar heb ik de knop moeten omdraaien wat deelname aan de Ronde van Frankrijk betreft”, doet hij zijn verhaal. “Ik ben al maanden op de sukkel met de rechter hamstring. Het probleem speelde met de regelmaat van de klok op in de finale, waardoor ik in de sprints niet altijd over al mijn krachten beschikte. Osteopaten vonden maar niet wat de oorzaak was.”

“Oplossing, maar te laat”
“Op een gegeven moment heb ik dan ook beslist om te passen voor de Tour de France. Alleen… Sinds anderhalve week is de oorzaak gevonden. Mijn staartbeen drukte tegen een zenuw, waardoor mijn hamstring helemaal verkrampte. Mits de nodige behandeling is het probleem verholpen. Vandaar mijn betere prestaties in Dwars door het Hageland en de Elfstedenronde. Ik voel me zowaar een andere renner.”

Maar omdat Dupont de knop al had omgedraaid en zo ook geen hoogtestage inlaste, is zijn beslissing onomkeerbaar. “Ergens wel jammer, natuurlijk. Maar als je in de Tour niet honderd procent op je best bent, hang je drie weken lang tussen je kader in de cols. En daar heb ik ook geen zin in. Ik rijd nu nog Halle-Ingooigem en het BK en bouw dan op naar het najaar. Ik zal hervatten in de Pino Cerami, gevolgd door de Ronde van Wallonië.” Zo wordt de Italiaan Andrea Pasqualon de enige sprinter voor Wanty-Gobert in de Tour.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.