Hans van Kasteren bouwt nieuwe crossploeg rond Hermans en Van Kessel

vrijdag 25 januari 2019 om 10:18
Hans van Kasteren bouwt nieuwe crossploeg rond Hermans en Van Kessel

©Cor Vos

Hans van Kasteren start op 1 januari 2020 een nieuwe crossploeg rond veldrijders Quinten ­Hermans en Corné van Kessel. Dat heeft de Nederlandse manager bevestigd aan Het Nieuwsblad.

“Zowel van Kessel als Hermans vertrekken eind dit jaar allebei bij Telenet-Fidea. Ik heb me bij die jongens geëngageerd om hen iets aan te bieden”, vertelt de 63-jarige Van Kasteren, die beide renners als manager vertegenwoordigt. “Ik wil er ook nog een derde renner en een dame bij. Nee, ik heb op dit moment nog geen geldschieters, maar ik maak me niet druk. 1 januari is nog veraf.”

Van Kasteren liet in december al weten dat Hermans zou vertrekken bij Telenet-Fidea. De nog altijd maar 23-jarige Limburger wil geen derderangsrol spelen in het team van Sven Nys. “Quinten heeft wel degelijk de ambitie om met een kopman samen te werken, maar niet om als derde man te worden ingezet. En met het vastleggen van Toon Aerts en Lars van der Haar wordt dat bij Telenet-Fidea wel het geval”, aldus Van Kasteren toen. In de wandelgangen ging toen al het gerucht dat Van Kasteren met een eigen team op de proppen zou komen. Nu is het dus officieel.

Van Kasteren is een oude bekende in de veldritwereld. Hij was jarenlang de manager van Bart Wellens en ook de oprichter van het huidige Telenet Fidea Lions. Eind 2015 verkocht hij de ploeg aan Nys en Bob Verbeeck, de CEO van Golazo. Bij de verkoop werd bedongen dat Van Kasteren de eerste vijf jaar geen nieuw team zou opstarten. Die vijf jaar is dus vier jaar geworden. “Ik heb afgelopen maand een deal gesloten met Bob Verbeeck. Er staat me nu niks in de weg om ­opnieuw een team te leiden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair