Hansgrohe stapt in Bora-ploeg, geruchten rond Specialized en Sagan blijven

Hansgrohe stapt in Bora-ploeg, geruchten rond Specialized en Sagan blijven

foto: Sirotti

donderdag 30 juni 2016 om 13:58

Hansgrohe wordt de nieuwe co-sponsor van de Bora-ploeg. Het Duitse sanitairbedrijf is vanaf 2017 de tweede naamsponsor van de ProContinentale ploeg, die zaterdag start in de Tour de France. Dat maakte de formatie officieel bekend in het perscentrum van de Tour. Eerder ging het gerucht dat Specialized in de naam zou komen.

Het tenue van de ploeg is enigszins veranderd voor de komende Tour. Het grootste deel blijft zwart, de mouwen kleuren echter wit met rood. Het doel van de Duitse ploeg, die vanaf 2017 door het leven gaat als Bora-Hansgrohe, is om met de twee grote Duitse bedrijven toe te treden tot de WorldTour.

600728736

Emanuel Buchmann in het nieuwe tenue – foto: Sirotti

‘Specialized neemt Sagan en Majka mee vanaf 2017’
Het gerucht over Specialized werd vandaag nog eens gevoed. De kans is volgens Het Nieuwsblad namelijk heel groot dat fietsenfabrikant de formatie vanaf het nieuwe seizoen sponsort. Het zal met een flink budget voor de nodige transfers zorgen. Niemand minder dan wereldkampioen Peter Sagan, zijn broertje Juraj, Pools kampioen Rafal Majka, Michael Kolar en Erik Baska zouden de overstap maken van het stoppende Tinkoff. Daarnaast neemt Sagan, die zelf een contract heeft met Specialized, ook zijn eigen aanhang mee, zoals een verzorger en een persman.

Van de UCI mogen transfers pas vanaf 1 augustus officieel bekend worden gemaakt.

Dit artikel delen:

12 Reacties

SolerEritrean 30 juni 2016 om 14:03

Vind ik helemaal mooi

0
Polleke 30 juni 2016 om 14:08

Raar…maar waar ?

0
peervaneynthoven 30 juni 2016 om 14:25

Dat zijn nog eens sponsors waar je wat aan hebt in vergelijking met de “peanuts” van Lotto en (vooral) “baby”Jumbo. Wel knap dat ze voor “een appel en een ei” op de eerste rang blijven zitten. In de GIRO (Kruijswijk) alleen al voor miljoenen “exposure” gehad die ver uitstijgt boven het jaarlijks sponsorbedrag. Zoals ook al eerder de Amerikaanse “mooiweerprater” van Belkin. Wat doen ze daar niet goed of beter gezegd waarom is het zo moeilijk om Nederlandse (multi)nationals via een langjarige (visie!) overeenkomst warm te maken voor de wielersport met een (zoveel mogelijk) Nederlandse ploeg? Doping komt in elke sport voort weten we inmiddels, dus dat kan het niet zijn.

0
Kwouter 30 juni 2016 om 14:37

@ peer

??? Wat een rijke fantasie heb jij. Waarom is dit bedrijf zo veel beter dan Lotto of Jumbo. Er staat helemaal niks in over hoeveel geld en hoeveel jaar.

En het lobbyen naar bedrijven die miljoenen per jaar wil uitgeven voor reclame dat maar een selectieve doelgroep bereikt is, is inderdaad een super makkelijke taak.

0
Mooie_Mario 30 juni 2016 om 15:10

Het blijft jammer dat de bedrijven die het meeste willen uitgeven aan sponsorgeld, niet de sport mogen sponsoren. Persoonlijk zou ik graag Bavaria-Jumbo op het shirtje zien staan in het mooie blauw met wit. Ik denk niet dat ze het trucje Bavaria-malt op het shirt nog eens kunnen doen.

0
StonedCamel 30 juni 2016 om 15:50

@Mooie_Mario:
Misschien dat ze hun Radler 0,0% varianten erop kunnen zetten. In de Tour citroen (geel), in de Giro grapefruit en in de Vuelta sinaasappel :) Wist overigens niet dat alcoholsponsoring niet mocht?

@Kwouter:
Voor ploegen die geen Tour rijden is de laatste alinea waar, voor de rest van de ploegen niet, de Tour wordt door 3,5 miljard mensen bekeken wereldwijd (zal wel totaal aantal kijkers zijn en niet unieke kijkers, maar zelfs in dat eerste geval zijn het 3500000000/21 = gemiddeld 170 miljoen mensen per etappe die sowieso uniek zijn. En dan tel je nog niet mee dat veel mensen misschien 5 ritten kijken en het er dus makkelijk 2 a 3x zoveel uniek zijn. Dat is best wel een exposure.

0
john 30 juni 2016 om 16:12

Zo peervaneynthoven noem me eens een coureur op die op doping is betrapt in de F1

0
Mark 30 juni 2016 om 16:33

John: Tomas Enge

0
Hakkie2 30 juni 2016 om 16:36

Budget van dit team zou 12-15 miljoen worden. Zie hier.

Leuk nieuws. Een serieus Duits team met ook leuke renners er bij. Majka eens voor zichzelf rijden, Sagan is natuurlijk top. Maar ook met Kolar en Baska gelijk 2 leuke sprinttalenten. In combinatie met de huidige renners van Bora (Buchmann, Bauhaus, Nerz, Konrad, Bennett, Thwaites) gewoon een erg leuk team. Kijken of ze nog een Duitse topper vast kunnen leggen. Al wordt dat lastig… Degenkolb lijkt al weg, Tony Martin zie ik OPQS niet verlaten en Kittel zit net vast, Greipel lijkt ook niet zijn team te verlaten. Misschien Arndt, Geschke, Politt, Suterlin en natuurlijk Kamna?

0
ditisdavid 30 juni 2016 om 16:54

Dan zijn er straks 2 Duitse WT ploegen en rijden alle Duitse toppers in het buitenland… Gemiste kans toch.

0
F e r o x 30 juni 2016 om 17:41

Kittel is beschikbaar, toch?

0
peervaneynthoven 1 juli 2016 om 00:53

@John. “bijna” vergeten, je hebt gelijk, in “bijna ieder sport” dus, maar in de periferie van dat circus wordt toch heel wat “gesnoven”.
@kwouter 3 jaar vanaf 2017 Bora-Specialized-HansGrohe. Budget rond 15 Miljoen. Gezien de namen die circuleren (er mag nog niets voor 1 augustus bekend worden) niet onwaarschijnlijk. Verre boven het Lotto Jumbo BL budget (voor de wielerploeg).

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone