Hardnekkige infectie houdt titelverdediger Marlen Reusser uit Ronde van Zwitserland
Marlen Reusser is niet in staat om haar titel te verdedigen - foto: Cor Vos
woensdag 5 juni 2024 om 11:41

Hardnekkige infectie houdt titelverdediger Marlen Reusser uit Ronde van Zwitserland

Marlen Reusser is niet in staat om haar titel te verdedigen in de aankomende Ronde van Zwitserland (15-18 juni). De 32-jarige renster van SD Worx-Protime kampt al ruim twee weken met een koortsachtige infectie en is daardoor genoodzaakt om haar plannen te wijzigen.

“Ik ben natuurlijk erg verdrietig dat ik moet passen voor mijn thuisronde, maar ik heb al ruim twee weken niet meer op de fiets gezeten. Ik moet eerst beter worden”, geeft de drievoudig Europees kampioen tijdrijden aan. Reusser kwam voor het laatst in actie in de Ronde van Burgos (16-19 mei).

De Zwitserse richt zich nu eerst op een volledig herstel. Daarna zal ze beginnen met haar voorbereiding richting de Olympische Spelen in Parijs. Reusser – die in de belangstelling staat van onder meer Movistar – hoopt op de Spelen een gooi te doen naar de Olympische titel in het tijdrijden.

De eerste maanden van het seizoen verliepen niet naar wens voor Reusser. Ze begon nog wel goed aan 2024 met eindwinst in de Ronde van Valencia, maar door een zware val in de Ronde van Vlaanderen viel haar voorjaar voor een deel in het water. De hardrijdster van SD Worx-Protime brak bij de valpartij haar rechterkaak.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.