Harm Vanhoucke verrast zichzelf in Mercan’Tour: “Niet verwacht het podium te halen”
Vanhoucke (links) op het podium van de Mercan'Tour - foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2024 om 12:11

Harm Vanhoucke verrast zichzelf in Mercan’Tour: “Niet verwacht het podium te halen”

Harm Vanhoucke bezorgde zijn ploeg Lotto Dstny woensdag een podiumplaats in de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes. De 26-jarige renner reed in de Franse klimkoers naar een derde plek, achter winnaar Lenny Martinez en Clément Berthet.

Vanhoucke streed in Valberg, waar de finish was gelegen van de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes, met de Colombiaan Iván Ramiro Sosa om de laatste podiumplaats. De coureur van Lotto Dstny bleek in een sprint net wat sneller dan de Colombiaan en zo mocht hij na afloop plaatsnemen op het eindpodium.

“Ik verwachtte niet dat ik hier al op het podium zou kunnen staan, dus ik ben tevreden met dit resultaat”, blikt Vanhoucke op de website van Lotto Dstny terug op zijn race. “Na de Ronde van Hongarije nam ik een week rust en ben ik pas tien dagen weer aan het trainen. Het is altijd even afwachten.”

Met de vorm van Vanhoucke zit het echter wel snor. “Nu ga ik naar Andorra voor een hoogtestage, gevolgd door de Ronde van Slowakije en de Sibiu Cycling Tour. Dat ik hier een goede wedstrijd kan rijden, geeft me al een boost. Het is beter dan te beseffen dat er nog veel werk voor de boeg is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.