Harper kroont zich tot eindwinnaar Tour of Japan, Kuboki wint slotrit
foto: Team BridgeLane
zondag 26 mei 2019 om 08:31

Harper kroont zich tot eindwinnaar Tour of Japan, Kuboki wint slotrit

Chris Harper heeft de 22e editie van de Tour of Japan op zijn naam geschreven. De 24-jarige Australiër kwam niet meer in de problemen tijdens de slotetappe van en naar Tokio, die eindigde in een massasprint. Het was thuisrijder Kazushige Kuboki die voor de tweede Japanse ritzege zorgde.

De 112 kilometer lange slotetappe van en naar Tokio was zo vlak als een biljartlaken, waardoor we nog één keer gingen sprinten in deze Tour of Japan. De 29-jarige Kuboki bleek uiteindelijk sneller dan de Italiaan Federico Zurlo en de Venezolaan Orluis Aular. Voor Kuboki is het zijn eerste ritzege in de Tour of Japan.

Maar de aandacht ging ook uit naar Harper, aangezien de beloftevolle klimmer zich tot eindwinnaar wist te kronen. De renner van Team BridgeLane greep de macht in de koninginnenrit naar de Mount Fuji, waarna het een koud kunstje bleek om de trui veilig naar Tokio te brengen.

Primeur voor eindwinnaar Harper 
Voor Harper – eerder dit jaar al vierde in de Herald Sun Tour – is het pas zijn eerste eindzege in een meerdaagse rittenkoers. Hij werd op het podium geflankeerd door de Spanjaarden Benjamín Prades en José Vicente Toribio. De inmiddels 43-jarige Francisco Mancebo is de nummer vier in de einduitslag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.