Harrie Lavreysen pakt wereldbekergoud op Keirin
zondag 3 december 2017 om 08:28

Harrie Lavreysen pakt wereldbekergoud op Keirin

Harrie Lavreysen heeft tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in het Canadese Milton goud veroverd op het onderdeel Keirin. De 20-jarige sprinter wist in de finale Oliva Lewis uit Groot-Brittannië en de Duitser Joachim Eilers achter zich te laten. Het is voor Lavreysen zijn derde gouden wereldbekermedaille, na Sprint-goud in Manchester en Teamsprint-goud in Pruszków.

Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen vielen ook in de prijzen. Zij behaalden respectievelijk zilver en brons op het onderdeel Sprint. Braspennincx moest het in de finale afleggen tegen wereldkampioene Kristina Vogel; de Duitse was de sterk over twee heats. Laurine van Riessen rekende in een direct duel om brons af met Natasha Hansen uit Nieuw-Zeeland. De voormalig schaatsster had daar drie heats voor nodig.

Nederland is maar met een kleine sprintselectie naar Milton afgereisd. Vanwege financiële redenen stuurt de KNWU geen duurrenners naar Canada. “Alle Wereldbeker-wedstrijden gebruiken we als voorbereiding en kwalificatie voor het WK in Apeldoorn”, liet de bond weten.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
3 december 2017 11:09
Groot talent... klasse
3 december 2017 11:39
Goed bezig! Knap gedaan
3 december 2017 12:12
Erg knap weer! Als iemand een linkje heeft naar beeldmateriaal van de betreffende Keirin, graag!
3 december 2017 13:31
Hoe kwalificeren de duurrenners zich dan? En zijn de jongens van Beat dan nu kansloos omdat ze twee wereldbekers missen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.