Harry Sweeny: “Het voelde wat surrealistisch om voor de ritzege te strijden”
foto: Cor Vos
vrijdag 9 juli 2021 om 10:03

Harry Sweeny: “Het voelde wat surrealistisch om voor de ritzege te strijden”

Harry Sweeny is bezig aan zijn eerste Tour de France, maar de Australiër van Lotto Soudal rijdt zeker niet voor spek en bonen mee. Integendeel, in de twaalfde etappe naar Nîmes deed Sweeny een gooi naar de ritzege. De neoprof moest uiteindelijk de duimen leggen voor Politt, die solo naar de zege reed, en Imanol Erviti.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het voelde wat surrealistisch om voor de ritzege te strijden. Ik had niet verwacht om de Tour dit jaar al te kunnen rijden, laat staan om ook op dit niveau te presteren”, vertelde Sweeny, die vandaag zijn 23ste verjaardag viert, na afloop van de etappe. “Ik wist wel dat ik dit fysiek aankon, maar om het tactisch ook tot een goed einde te brengen is nog iets anders.”

“Misschien maakte ik enkele foutjes in de finale, maar ik kan en mag niet teleurgesteld zijn met dit resultaat. In de finale werd het een tactisch steekspel en misschien heb ik mijn sterktes iets te veel getoond. Politt zag dat en maakte daar handig gebruik van. Ik ben echter nog maar zes maanden profrenner dus kan ik niet anders dan tevreden zijn met de derde plaats.”

Lees ook: Hoe neoprof Harry Sweeny de Tourselectie van Lotto Soudal haalde

“Ik hoopte dat de laatste helling iets lastiger zou zijn. Ik viel aan en hoopte natuurlijk dat mijn medevluchters zouden kraken, maar helaas kwamen ze terug op het wiel”, aldus Sweeny. “Toen was het beste bij mij er ook wat af. Ik wist dat ik hen in een sprint niet zou kunnen vloeren, dus moest ik het wel op die manier proberen. Ik heb er vandaag alles aan gedaan om de etappe te winnen, dus kan ik enkel maar tevreden zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.