André Greipel, Hartthijs de Vries, Brits rondesucces
foto: Luis Ángel Gómez
zaterdag 15 september 2018 om 20:00

André Greipel, Hartthijs de Vries, Brits rondesucces

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over André Greipel, Hartthijs de Vries en Brits rondesucces.

André Greipel niet in Primus Classic Impanis-Van Petegem

André Greipel verschijnt vandaag door ziekte niet aan de start van de Primus Classic Impanis-Van Petegem. Met een derde plaats vorig jaar en twee ritzeges in de Tour of Britain werd de Duitser van Lotto Soudal in de Belgische eendagswedstrijd nochtans als één van de kanshebbers gezien. Gisteren in het Kampioenschap van Vlaanderen moest hij ook al vroegtijdig de strijd staken omdat hij zich niet fit voelde.


Hartthijs de Vries niet meer van start in Olympia’s Tour

Hartthijs de Vries stapt vandaag niet meer op de fiets in Olympia’s Tour. De Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften heeft te veel last van een eerdere val, waardoor verder fietsen onmogelijk is. De Vries stond in het klassement op de dertiende plaats op 32 seconden van leider Max Kanter. Ook droeg hij de blauw leiderstrui van het klassement voor beste clubrenners. De vijfde rit van Olympia’s Tour is opgesplitst in twee delen: een rit in lijn over 100,9 kilometer en een tijdrit.


Brits rondesucces

Chris Froome won de Giro, Geraint Thomas de Tour en Simon Yates gaat de Vuelta winnen. Dit jaar zijn alle grote rondes gewonnen door een Brit. Dat een land in één jaar alle grote rondes wint, is niet uniek. Twee keer eerder kwam het voor. In 2008 won Spanje met Alberto Contador en Carlos Sastre alle drie de rondes en ook de Fransen presteerden het ooit: Jacques Anquetil en Raymond Poulidor deden het in 1964.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
15 september 2018 09:33
Jammer dat hij de tijdrit moet missen
15 september 2018 11:11
Ja, dat is zeker jammer, want met zijn tijdrit had hij ver kunnen komen.
15 september 2018 20:12
Ondertussen wint Sayar in Turkije, die ene Mustafa Sayar die eens met zevenmijlslaarze de Ronde van Turkije won en zweerde dat-ie niks genomen had. Won vandaag solo de tweede etappe van de Ronde van Cappadocië, won voor een paar renners van Vino...
15 september 2018 22:19
In 1964 werd de Vuelta nog in april gereden dus klopt de volgorde niet.
16 september 2018 09:00
Het is ook de vijfde Britse zege op rij. Froome won de Tour en Vuelta in 2017 en de Giro in 2018. Thomas won in 2018 de Tour en nu wint Simon Yates de Vuelta.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.