Hartthijs de Vries stapt over naar Vlasman
foto: Léon van Bon/Topcompetitie
vrijdag 10 augustus 2018 om 14:10

Hartthijs de Vries stapt over naar Vlasman

Hartthijs de Vries komt in 2019 uit op Continental-niveau bij Vlasman. De 22-jarige Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften kiest daar bewust voor. Hij tekende voor 2018 een profverbintenis bij Roompot-Nederlandse Loterij, maar mentale problemen veroorzaakt door fysiek malheur met zijn hart zorgde ervoor dat hij zijn contract al na een paar dagen inleverde. “Ik vind mijn leven toch net iets belangrijker dan een stukje fietsen”, vertelde hij in juni tijdens een openhartig interview met WielerFlits.

De talentvolle Fries kan bij de ploeg van Ton Welling een Nederlands programma combineren met een aantal UCI-koersen in het buitenland. Dit was bij zijn huidige club NWVG niet mogelijk. Bovendien wil de Vlasman-teammanager hem gaan inzetten op de baan. “Ik zie in hem een renner voor de piste. Om te beginnen voor de individuele achtervolging, maar wellicht ook voor de puntenkoers en dat soort onderdelen.” De Vries won dit jaar het jongerenklassement in de Topcompetitie, waardoor hij een stagecontract kreeg aangeboden door LottoNL-Jumbo. De jongeling bedankte in juli voor het aanbod, toen bleek dat de Nederlandse WorldTour-ploeg enkel in een paar eendagskoersen een plek vrij had in de selectie.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2018 14:18
Had eigenlijk wel verwacht dat hij bij Roompot zou terugkeren.
10 augustus 2018 14:31
@verweggistan had ik ook verwacht, maar denk dat hij zich bij een procontinental ploeg wellicht teveel druk oplegt wat hij mentaal niet aan lijkt te kunnen. Zonde, want hij heeft wel degelijk talent
10 augustus 2018 14:37
Ik denk dat 't mentaal wel goed zit bij Hartthijs, want hij heeft niet voor niets bedankt voor 't TLJ-aanbod. Als hij mee had gemogen naar Utah, dan had hij 't wel zien zitten.
10 augustus 2018 18:24
Eerlijk gezegd zit er meer in bij hem dan een contract bij Roompot, en misschien dan ook wel op de baan. Als het er in zit komt het er wel uit.
10 augustus 2018 21:45
Wat was er mis met die eendagswedstrijden dan

Om te reageren moet je ingelogd zijn.