Hartthijs de Vries tijdritkampioen bij de beloften
foto: Léon van Bon / Topcompetitie
woensdag 27 juni 2018 om 13:06

Hartthijs de Vries tijdritkampioen bij de beloften

De nationale tijdrittitel bij de beloften is een prooi geworden voor Hartthijs de Vries. De 21-jarige Fries van de Noordelijke Wielervereniging Groningen klokte na een 25,8 kilometer lange tijdrit van en naar Bergen op Zoom de snelste tijd, voor Nils Eekhoff en Daan Hoole. Grote uitdager Julius van den Berg stelde teleur; hij werd twaalfde op een minuut en vijftien tellen.

De Vries liet vorige week tijdens de Tacx Tijdrit in Emmen al zijn goede tijdritvorm zien door achter een ongenaakbare Dion Beukeboom naar de tweede plaats te snellen.

Het zal voor de jonge renner een opsteker zijn na een moeilijke periode. In het najaar van 2017 moest hij namelijk zijn – pas ondertekende – tweejarig contract bij Roompot-Nederlandse Loterij inleveren vanwege hart- en mentale problemen. Na uitgebreid medisch onderzoek werden er echter geen gevaarlijke afwijken geconstateerd.

Hierdoor kon hij begin dit seizoen weer in competitie treden, waarna hij al snel weer goede klasseringen wist te behalen. Dit leverde hem het jongerenklassement op in de Topcompetitie én een stagecontract bij LottoNL-Jumbo. Hij krijgt bij de Nederlandse WorldTour-ploeg de kans om zich in de kijker te rijden.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2018 13:10
Dan zou je toch ff een linkje naar het recente interview verwachten, in het artikel. Of is dat gek? Edit: ja, zoiets inderdaad.
27 juni 2018 13:12
Eigenlijk raar dat ze zo'n kort stukje rijden op een NK bij de beloftes. Het zal deels te maken hebben met het afzetten van het parcours, maar 35km lijkt me veel beter.
27 juni 2018 13:18
Kan beukenboom het ook bij de profs??
27 juni 2018 13:53
Bij Roompot zullen ze zich misschien ook achter de oren krabben...deze jongen doet het echt goed hoor.
27 juni 2018 14:31
Ellen van Dijk "slechts" 1.38 min. langzamer!!!!
27 juni 2018 15:44
Jawel, het is gelukt voor Hartthijs! Een mooie prestatie en wederom bevestiging van zijn talent, na uiteraard hard werken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.