Hasselt voor drie jaar startplaats van de Ronde van Limburg

donderdag 18 maart 2021 om 15:01
Hasselt voor drie jaar startplaats van de Ronde van Limburg

foto: Cor Vos

Hasselt wordt de komende jaren de startplaats van de Ronde van Limburg (1.1), die dit jaar zal plaatsvinden op Pinkstermaandag 24 mei. De finish ligt ook dit jaar weer op de Eeuwfeestwal in Tongeren.

Vanaf 2021 valt de Ronde van Limburg onder de vlag van Flanders Classics. “Een profwedstrijd in Limburg, dat ontbrak nog op onze kalender”, zo vat Tomas Van Den Spiegel van Flanders Classics het samen. “We kijken enorm uit naar Pinkstermaandag en we zijn blij dat de stad Hasselt deze klassieker mee zal ondersteunen.”

“Net als in tal van onze andere wedstrijden gaan we nu in de Ronde van Limburg de samenwerking aan met de provinciehoofdstad als startplaats. Dat is voor ons een belangrijk engagement dat bijdraagt aan de uitstraling van de wedstrijd”, aldus Van Den Spiegel. Het is een samenwerking voor drie jaar en daar is burgemeester Steven Vandeput maar wat blij mee.

Parcours
“De Ronde van Limburg kent een rijke traditie. Die traditie willen we als stadsbestuur onderstrepen. We hopen om samen met Flanders Classics deze klassieker en onze stad als sport- en belevingsstad terug op de kaart te zetten.” Na de start in Hasselt trekt het peloton een tikkeltje zuidelijker voor een passage door het golvende Haspengouw.

Vervolgens zet het peloton koers richting Bilzen, met twee passages dwars door de Landcommanderij Alden Biesen. Daarna wacht in Tongeren een finale met drie lokale ronden. De finish ligt zoals de voorbije edities op de licht hellende Eeuwfeestwal. Vorig jaar ging de koers vanwege de coronacrisis niet door, in 2019 was Eduard-Michael Grosu de snelste aan de meet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.