Haussler ziet voorjaar in gevaar komen
vrijdag 19 maart 2010 om 17:40

Haussler ziet voorjaar in gevaar komen

Er is niet meteen beterschap in zicht voor Heinrich Haussler. De Australische Duitser, vorig jaar nog de revelatie van het voorjaar, ziet nu zelfs zijn geliefkoosde periode in het gedrang komen. Hij raakt maar niet verlost van pijn aan de linkerknie, waarop hij al tweemaal ten val kwam dit jaar. Dat heeft zijn ploeg Cervélo zelf bekend gemaakt. “Een streep door mijn rekening”, beseft hij.

Cervélo-ploegdokter Andreas Goesele geeft meer uitleg over de blessure. “Hij is zowel in de Ronde van de Algarve als in Parijs-Nice gevallen op de linkerknie. Bovenop die kneuzing was er ook schade aan de quadriceps. Haussler wordt nu elke dag behandeld met fysiotherapie en osteopathie. Wanneer hij opnieuw klaar is voor competitie, is onmogelijk te voorspellen.”

Haussler zelf baalt natuurlijk enorm. “De klassieke periode is het belangrijkste deel van mijn seizoen, dus dit is echt jammer. Het voornaamste is dat we het probleem nu kennen en kunnen behandelen. Te vroeg willen hervatten zou nu wel heel onverstandig zijn. Maar ik zal sterker terug komen, daar ben ik van overtuigd”, luidt het strijdvaardig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.