Havik-Stroetinga toegevoegd aan startlijst Zesdaagse van Rotterdam
foto: Marcel Koch
vrijdag 2 november 2018 om 15:13

Havik-Stroetinga toegevoegd aan startlijst Zesdaagse van Rotterdam

Yoeri Havik en Wim Stroetinga maken opnieuw hun opwachting in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. Afgelopen editie eindigde het bekende koppel nog tweede en in januari gaan zij op jacht naar de hoogste trede op het ereschavot. Daarnaast kondigde de Rotterdamse ‘Six’ ook de komst aan van het Poolse koppel Wojciech Pszczolarski-Daniel Staniszewski.

Onlangs schreven Havik en Stroetinga nog de sterk bezette Zesdaagse van Londen op hun naam. Met name hun doublet op de voorlaatste dag maakte indruk. “De overwinning in Londen heeft natuurlijk veel vertrouwen”, zegt Havik. “Het was voor mij alweer de vijfde zesdaagse-overwinning en ik hoop in Rotterdam – met Wim – er nog één bij te kunnen schrijven.”

Voor de renner van Vlasman zijn Kenny De Ketele en Robbe Ghys de grote favorieten tijdens de komende editie. “Maar ik verwacht ook veel van Terpstra-Boudat en het Deense koppel Lasse Norman Hansen en Niklas Larsen. Uiteindelijk zullen vorm, maar ook ervaring bepalen wie er de zege pakt.”

Temporace
De organisatie voegt tijdens de komende editie een extra wedstrijdonderdeel toe, namelijk de temporace. “Het is nu al een paar jaar een vast onderdeel van het omnium en het is een spannende rit, waar kracht en tactiek hand in hand gaan”, licht wedstrijdleider Peter Schep toe. “Iedere ronde is er een punt voor de renner die als eerste de streep passeert. Je moet dus berekenend rijden en niet teveel speculeren. Ik denk dat het een goede toevoeging is op ons toch al uitdagende programma.”

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam wordt van 3 tot en met 8 januari 2019 gehouden in Ahoy.

Voorlopig deelnemersveld
flag-nl / flag-nl Yoeri Havik-Wim Stroetinga
flag-be / flag-be Robbe Ghys-Kenny De Ketele
flag-nl / flag-fr Niki Terpstra-Thomas Boudat
flag-dk / flag-dk Lasse Norman Hansen-Niklas Larsen
flag-pl / flag-pl Wojciech Pszczolarski-Daniel Staniszewski
flag-nl / flag-nl Maikel Zijlaard-Nick Stöpler

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.